Google


Etherische olie weerstand compositie

Een etherische olie weerstand compositie voor in koude dagen om zelf te maken, hou je weerstand op peil en geef je immuunsysteem een boost. 

Als de dagen kouder worden, en zeker in de herfst als de ene dag de temperatuur nog boven de 15 graden is en de volgende dag de temperatuur rond de 5 graden ligt dan kan ons lichaam en immuunsysteem wel een steuntje gebruiken. 

Deze etherische olie weerstand compositie zit vol met etherische oliën die je immuunsysteem ondersteunen. 

Wat zit er in je etherische olie weerstand compositie?

De compositie bevat onder meer de volgende etherische oliën:

Citroen, dit is een belangrijke etherische olie voor je weerstand omdat hij zoveel positieve eigenschappen heeft. Het is één van de beste oliën bij griep en verkoudheid, zijn sterke antibacteriële en antivirale werking maakt hem tot een ideale olie voor de etherische olie weerstand compositie.

Kruidnagel, is een stimulerende olie met antibacteriële en antiseptische werking. Het is een goede olie om preventief te gebruiken en zodoende infecties te verhinderen.

Oregano etherische olie is één van de sterkste antibiotica / anti schimmel middelen die je kunt krijgen. Het is zo krachtig omdat de olie een hoog gehalte van 80-90% aan fenolen (cavacrol en thymol) bevat.

Carvacrol remt de groei van micro organismen, virussen en de schimmel bacteriën. Oregano is ook een goede slijmoplosser.

Eucalyptus is bekend om de heilzame werking op de luchtwegen, maar ook bij diverse huidproblemen kan de olie goede diensten bewijzen. De olie is sterk antiseptisch, bacteriedodend, parasietendodend en wordt daarom vaak preventief gebruikt bij besmettelijke ziekten.


Bereiding

Neem een leeg 10 ml. bruin- of blauwglas flesje en meng hierin de onderstaande etherische oliën en goed schudden en je compositie is klaar voor gebruik.

Gebruiksaanwijzing 

  • Doe 5 druppels van de compositie in een aromadiffuser en verdamp ter ontsmetting van de lucht.

  • Of een paar druppels op een geursteentje. 

  • In bad: maximaal 10 druppels - vermeng het oliemengsel met een emulgator zoals een theelepel (koffie) melk, honing of een beetje zeezout. 

  • Een massage op de bovenrug, borst, keel hals en nek - gebruik max. 10  druppels, vermengd met een massage olie. 

  • Maak een inhalator of vapo rub met de etherische olie weerstand compositie.

  • Maak een sojakaars of bijenwas geurkaars met deze compositie.Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!