Google


Lavendel after sun lotion

Deze  lavendel after sun lotion zit vol met verzorgende en verzachtende ingrediënten. Om de door de zon geïrriteerde huid te verlichten en eventuele zonnebrand te verzachten. 

Het is natuurlijk beter om zonnebrand te voorkomen door tijdig de schaduw op te zoeken en een goede zonnemelk te gebruiken.

Maar zelfs dan is het fijn om je huid na een lange dag aan het strand of op het water eens even lekker te verwennen en dat kan met deze lavendel after sun lotion. 

Bestanddelen van de lavendel after sun lotion

Het hoofdbestanddeel van deze lotion is aloe vera gel.

Aloe vera gel heeft ontstekingsremmende eigenschappen en is een goede anti-oxidant.

Daarnaast bevat aloe vera pijnverlichtende stoffen en werkt meteen verzachtend.

 

Olijfolie helpt de huid met anti oxidanten om de schade van vrije radicalen door de zon te beperken en is zeer verzorgend voor de door zon, zee en water uitgedroogde huid.

Kokosolie en cacaoboter zijn belangrijk voor de huid omdat ze helpen het vocht vast te houden en ze bevatten vele gezonde vetzuren die de huid helpen te herstellen en elastisch te blijven.

Lavendel etherische olie staat bekend om de verzachtende en pijn verlichtende werking bij brandwonden en is ook zeer helend voor de huid.

Als je het in huis hebt kan je ook nog Wierook etherische olie toevoegen. Wierook etherische olie ondersteunt de huid bij de celvernieuwing en er zijn onderzoeken dat Wierook etherische olie het lichaam zou kunnen helpen beschadigde cellen te verwijderen.

 

DIY After sun lotion recept

3 eetlepels Aloe Vera gel

1 eetlepel Olijfolie

2 eetlepels Kokosolie

1 eetlepel Cacaoboter

15 dr. Lavendel etherische olie

of

10 dr. Lavendel etherische olie en 5 dr. Wierook etherische olie.

Doe de cacaoboter, olijfolie en kokosolie in een glazen maatbeker of pot (bijv. een lege schone jampot) en zet die in een pannetje met warm water op laag vuur. (au bain marie). Laat het geheel langzaam smelten totdat alles vloeibaar is.

Meng ondertussen de etherische olie met de aloe vera gel.

Als de olie/boter gesmolten is haal het potje dan uit het water en laat het afkoelen totdat het een beetje dikker begint te worden en voeg dan het aloe vera gel/ etherische olie mengsel langzaam toe onder goed roeren.

Als je lotion klaar is kan je het in een schone bodylotion of douchegel fles gieten of in een pot. Dit is een beetje afhankelijk waar je het gaat gebruiken.

Als je after sun lotion in een pot giet en dan in de koelkast zet wordt die wat dikker en lekker koel en kan je het als bodycrème gebruiken.Ga je op vakantie naar een warm land dan is het handiger om je lotion in een fles te doen omdat de ingrediënten dan vloeibaar zijn door de warmte en een pot dan sneller zal lekken.


Ook interessant:

diy zonnebrand creme

after sun sheabutter lotion bar

Ingrediënten bestellen voor je lavendel after sun lotion
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!