Back to Back Issues Page
10 tips met tea tree olie!
May 15, 2014

10 tips met tea tree olieTea tree olie was de eerste etherische olie waarmee ik jaren geleden kennis maakte. Ik weet nog goed dat ik bij de Tuinen een boekje kocht over het gebruik van Tea Tree olie en dat was het begin van mijn aromatherapie carrière want ik vond het reuze interessant.

Eigenlijk mag Tea Tree in geen enkel huishouden ontbreken want het is een zeer veelzijdige olie die je zowel voor huishoudproducten als voor huidverzorging kan gebruiken.

Tea Tree etherische olie kan je prima in een diffuser gebruiken om de lucht te zuiveren of vermengd met een beetje kokosolie voor je huid en natuurlijk om schoon te maken want Tea Tree olie is goed in vet oplosbaar en vetoplossend.

Op deze eigenschap berust een deel van de krachtige anti-bacteriële werking en vooral het bijzonder goede vermogen om diep in de huid en het daaronder liggende weefsel door te dringen.

En door deze vetoplossende en anti-bacteriële eigenschappen is de Tea Tree olie daarom ook zeer geliefd als schoonmaakmiddel.

Tea Tree olie bezit echter meerdere eigenschappen die het lichaam bij het genezingsproces positief ondersteunen.

De olie kan door zijn schimmelwerende werking bij huidschimmels en verontreinigingen succesvol worden ingezet en is ook nog pijnstillend, vermindert jeuk en remt de ontwikkeling van ettervormende bacteriën.

De antiseptische werking is twaalf maal sterker dan die van fenol, een chemische desinfectant.

Hier volgen 10 tips voor het gebruik van Tea Tree etherische olie:

1. Ooronstekingen

Tea Tree etherische olie is zeer effectief bij het behandelen van oorontstekingen. Hier vind je meer informatie over het behandelen van een oorontsteking met Tea Tree.

Tea Tree olie bij oorpijn

2. Schimmel infecties

Tea Tree etherische olie heeft een zeer sterke schimmelwerende werking en kan daarom goed ingezet worden bij zwemmerseczeem, schimmelnagels en candida infecties.

Vermeng 5-6 druppels Tea Tree met een eetlepel kokosolie en masseer de betroffen plek hiermee een paar maal per dag in.

Bij schimmelnagels werkt ook een voetbad met Tea Tree etherische olie. Vermeng 5-6 druppels etherische olie met een eetlepel dode zee zout of epsom zout en voeg dit aan een badje met warm water toe.

3. Acne

Masseer de probleemzones 2-3 maal per dag met een druppeltje tea tree olie om de huid te ontsmetten en te verzorgen. Je kan ook tea tree hydrolaat als gezichtstonic gebruiken.

4. Bij verkoudheid

Meng 1 druppel Tea Tree olie, 2 druppels Pepermunt, 1 druppel Tijm en 1 druppel Lavendel met een 1 eetlepel melk (of melkpoeder) en een eetlepel dode zee zout . Voeg dit mengsel toe aan een niet te warm bad en baad 10-20 minuten.

5. Bij insecten steek of beet

1 druppel op gestoken/gebeten plek aanbrengen, dit laat de jeuk verdwijnen en verzacht de pijn

6. Desinfecteren

Voeg een paar druppeltjes Tea Tree etherische olie aan je zelfgemaakte reinigingsproducten toe om ze extra reinigings- en ontsmettingskracht te geven.

7. Kiespijn

Tea tree olie is ook licht verdovend en vermindert pijn. Bij kiespijn 1 druppel tea tree in een glas water mengen en een paar keer per dag hiermee spoelen. Voor extra kracht eventueel nog een druppel kruidnagel toevoegen. Niet doorslikken.

8. Eczeem, uitslag en jeuk

Om de huid te verzachten, meng 1-2 druppels tea tree met een eetlepel kokosolie en masseer de betroffen plekken hiermee in.

9. Wratten

Breng meerdere keren per dag 1 druppel Tea Tree puur op de wrat aan totdat de wrat is verdwenen. Wratten zijn hardnekkig dus wel even volhouden.

10. Schaaf-, snijwonden en infecties

Eerst goed schoonmaken met lauw water. Dagelijks 1 druppel Tea Tree op de wond aanbrengen. Eventueel verdunnen met een basisolie (bijvoorbeeld amandelolie).

Werkt verzachtend bij schaafwonden.Etherische olie van de week

Tea Tree is ook de etherische olie van de week, hier kan je nog meer lezen over Tea Tree:

Tea Tree etherische olie

In de webshop krijg je deze week 10 % korting op Tea Tree etherische olie en Tea Tree hydrolaat.

Hier ga je naar de webshop:

Aromatherapie Info Webshop

Heb jij nog goede tips met Tea Tree etherische olie laat het ons weten op de website of op de Facebook pagina.

Geurende groeten,

Monica

PS. als de links in deze nieuwsbrief niet werken dan kan je de link (die staat hieronder tussen [haakjes]) even met ctrl. C kopieren en met ctrl. V in je browser plakken, dan werkt hij wel. Dit is alleen als je de nieuwsbrief in tekst formaat ontvangt. En dat hangt af van je mail programma.


Back to Back Issues Page