Back to Back Issues Page
Aardbeien in je huidverzorging!
July 31, 2015

Aardbei olie en aardbei scrub

Vandaag een paar lekkere recepten met aardbeien (het kan nog net, er zijn nog aardbeien verkrijgbaar in de winkel of je haalt ze uit eigen tuin, mijn aardbeiplanten zijn aan een tweede bloei begonnen).

Aardbeien zijn namelijk niet alleen erg lekker om te eten maar je kunt er ook heerlijke huidverzorgingsproducten mee maken. Dan ruikt je bodylotion naar echte aardbei en niet naar een chemisch nagemaakt aardbei aroma.

Hieronder vind je een recept voor aardbei olie en een super lekkere aardbei-suiker scrub.Aardbei olie en scrub

Er is ook een nieuw recept voor citroen melisse gezichtstonic op de website verschenen. Deze tonic is zeer geschikt voor de onzuivere huid. Reguleert en werkt kalmerend.

Citroenmelisse gezichtstonic

OpgeruimdAl een tijdje geleden heb ik het boek van Marie Kondo ´Opgeruimd´ gelezen. Een echte 'eye opener' als je je huis nu echt voor altijd opgeruimd wilt houden.

Misschien heb je er al over gehoord want het boek is erg populair op dit moment en er zijn veel blogs die er al over geschreven hebben. Ik heb mijn kleding en boeken al opgeruimd volgens de Marie Kondo methode en het werkt echt, de kasten blijven netjes en overzichtelijk.

Toen kwam de nieuwe webshop tussendoor en lag het opruimproject even stil maar nu ben ik weer van start gegaan. Niet alleen het huis en kantoor maar ook de website wordt komende weken opgeruimd en overzichtelijker.

Een klein deel van de recepten gaat over naar het nieuwe zusje van Aromatherapie Info, deze website komt ook binnen 2 weken online. En er komt een duidelijke overzichtspagina met alle recepten.

Komende 2 weken ben ik dus nog even druk met opruimen en weggooien (lees naar de kringloopwinkel brengen) en ik kan je zeggen dat dit een heerlijk gewoel is. Minder spullen, meer ruimte en overzicht doet je leven echt goed.

Ken je het boek Opgeruimd nog niet? Kijk dan eens hier:Marie Kondo - Opgeruimd


Olie voor je katalytische lamp

Een katalytische lamp ook bekend als lampe berger werkt anders dan een aromadiffuser of oliebrander. Deze lamp vangt en vernietigt de geurmoleculen door het produceren van negatief geladen ionen en ozon.

Daarnaast is een katalytische lamp een sieraad voor je interieur, ook als die niet in gebruik is.

Echter de olie voor zo´n lamp is ontzettend duur en bevat haast altijd syntetische geurolie. Terwijl het heel simpel is om de olie (eigenlijk is het alleen maar alcohol met geurolie) zelf te maken.

Ik heb het zelf uitgeprobeerd en het werkt prima. Lekker met mijn eigen keuze aan etherische olie. Heb jij een katalytische lamp of wil je weten hoe zo´n lamp werkt kijk dan hier voor meer informatie en het recept:

Katalytische lamp olie

Etherische olie van de week
Door onverwachte drukte was de tea tree olie vorige week even uitverkocht, daarom blijft tea tree de etherische olie van de week zodat iedereen nog de kans krijgt om de tea tree olie met korting te bestellen.

Het aantal toepassingen van tea tree olie is eindeloos en hier kan je er alles over lezen:
Tea Tree etherische olie


Tea tree etherische olie kan je deze week met 10% korting bestellen in de Aromatherapie Info Webshop

webshop aromatherapie info


Geurende groeten,

Monica

PS. als de links in deze nieuwsbrief niet werken dan kan je de link (die staat hieronder tussen [haakjes]) even met ctrl. C kopieren en met ctrl. V in je browser plakken, dan werkt hij wel. Dit is alleen als je de nieuwsbrief in tekst formaat ontvangt. En dat hangt af van je mail programma.


Back to Back Issues Page