Back to Back Issues Page
Leven zonder afval, maak je eigen natuurlijke producten
October 16, 2015

Vandaag even een korte nieuwsbrief tussendoor over iets waar ik zo enthousiast over ben dat ik dit echt nog even met jullie wil delen.

Vorige week kwam ik namelijk in aanraking met het boek 'Leven zonder afval' van Emily Jane Lowe.

Alhoewel ik (en jullie waarschijnlijk ook) door het gebruik van de recepten op Aromatherapie Info al veel minder afval produceer op het gebied van schoonmaakmiddelen en huidverzorgingsproducten schrik ik toch elke keer weer van de hoeveelheid plastic verpakkingen die er met onze levensmiddelen binnen komen. Zelfs de bio producten zitten allemaal in plastic verpakt. En het boek 'Leven zonder afval' heeft mij echt gemotiveerd om hiermee aan de slag te gaan

Dit boek is zo leuk en inspirerend geschreven dat je echt zin krijgt om te proberen met zo min mogelijk afval te leven. Dit komt zeker ook door de leuke en lekkere recepten die er in het boek staan. Echt een aanrader.

Hier vind je een boekreview met meer informatie:

Leven zonder afvalIk ben nu zelf een week bezig met bewust verpakkingen vermijden en dit is best lastig. Het lijkt wel of alles verpakt is in plastic.

Internet is een goede bron van informatie om alternatieven te vinden, maar ik zou het ook heel leuk vinden als er meer mensen zijn die interesse hebben in leven zonder afval en tips en ervaringen uit willen wisselen.

Het is altijd fijn om te weten dat je niet alleen bent met je voornemens (ook als familie en vrienden misschien niet zo enthousiast reageren) Daarom heb ik op Facebook de groep 'Leven zonder afval' gemaakt.

En omdat jij als lezer van de Aromatherapie Info Nieuwsbrief al bezig bent met zelf je producten te maken wil je misschien ook wel minder (plastic) afval produceren of ben je hier al heel ervaren in en wil je je ervaringen met ons delen. Dan zou ik het leuk vinden als je bij onze groep komt zodat we tips, recepten en ervaringen uit kunnen wisselen.

Het is een besloten groep zodat we lekker onder ons zijn en kunnen zeggen wat we willen (met respect voor elkaar natuurlijk). Meld je aan en ik geef je zo snel mogelijk toegang.

Facebook groep Leven zonder afval

Afval besparen door je eigen producten te makenDoor je eigen huishoudelijke producten te maken kan je al heel aardig wat plastic afval besparen en je flessen hergebruiken.

Op de website staan heel veel recepten waaronder zelf wasmiddel maken, allesreiniger, vaatwaspoeder en natuurlijk de bijenwasdoeken die ook in het boek 'Leven zonder Afval' staan.

Als je op de onderstaande link klikt dan kom je meteen op de pagina waar een overzicht staat van alle natuurlijke huishoudproducten die je zelf kunt maken.

Recepten om zelf je schoonmaak producten te maken

Ik wens je veel plezier met de recepten en een prettig weekend.

Geurende groeten,

Monica

PS. als de links in deze nieuwsbrief niet werken dan kan je de link (die staat hieronder tussen [haakjes]) even met ctrl. C kopieren en met ctrl. V in je browser plakken, dan werkt hij wel. Dit is alleen als je de nieuwsbrief in tekst formaat ontvangt. En dat hangt af van je mail programma.


Back to Back Issues Page