Back to Back Issues Page
Alle voordelen van shea butter voor je huid!
September 08, 2013

Alle voordelen van shea butter voor je huid

Al jaren geleden, nog voordat ik zelf cosmetica maakte, leerde ik al de voordelen van shea butter, ofwel in goed Nederlands ‘shea boter’ kennen. En gebruikte ik al een fantastische crème met sheabutter voor mijn gezicht. Deze crème van de firma Vianesse gebruik ik nog steeds afwisselend met mijn eigen gemaakte crèmes . Een ideale crème als je zelf geen tijd hebt om zelf al je producten te maken.

VIANESSE huidverzorging

Ik vond het toen al ideaal voor mijn droge huid want shea butter maakt de huid zacht en soepel en beschermt tegen uitdrogen.

Shea butter (of karité boter) wordt gewonnen uit de pit van de Afrikaanse karité-notenboom. In Afrika wordt kariteboter als vanouds gebruikt voor de verzorging van de huid, bij reuma, spier- en gewrichtspijn en ook bij het voorkomen en verminderen van zwangerschapsstrepen

Shea butter is een zeer werkzaam en goed te verdragen product. Vooral de onverzeepbare bestanddelen van sheaboter zorgen door hun vochtbindende eigenschappen voor een soepel aanvoelende huid. En het bevat allantoin en dit is een extract dat werkt tegen een ruwe en gesprongen huid.

Daarnaast stimuleert shea butter de vorming van nieuwe cellen en de genezing van wonden. Het vermindert irritaties en maakt de huid zacht en glad. Bevat vitamine A en vitamine E.

Het werkt zeer goed tegen het verouderen en verdrogen van de huid. Shea butter is hypoallergeen, dus ook geschikt voor de gevoelige huid. Doordat Shea butter smelt bij huidtemperatuur wordt het heel makkelijk opgenomen in de huid zonder een vettige laag achter te laten.

Ik gebruik Shea butter daarom ook graag in mijn recepten voor crème’s, balsems en body butters. Het is een zeer veelzijdig product en puur natuur.

Omdat shea butter ook een lichte UV beschermingsfactor heeft kan je het ook gebruiken voor anti-zonnebrandmiddel recepten. Maar door de verzorgende werking is het ook perfect in je after sun product.

Zonnebrandcreme
Sheabutter after sun

Shea butter kopen!

Het is belangrijk dat je een goede kwaliteit shea-butter gebruikt in je recepten. Shea butter is minstens een jaar houdbaar als je het koel en donker bewaard. Ik bewaar mijn shea butter bij voorkeur in de koelkast.

Soms kan je pure shea butter bij de natuurwinkel of bij de Tuinen kopen maar dat is relatief duur. En je moet goed op het etiket lezen of het echt alleen natuurlijke shea butter is of dat er nog andere ingredienten aan toegevoegd zijn.

Ik koop zelf mijn shea butter altijd online, dat is veel voordeliger. Er zijn meerdere aanbieders van shea butter te vinden. Mijn favoriete leverancier is de Online Zeepwinkel omdat zij altijd verse producten leveren en een snelle en goede service hebben. En voor de lezers van mijn website en nieuwsbrief heb ik ook nog een kortingscode van de Online Zeepwinkel waarmee je 5% korting krijgt. Is toch weer mooi meegenomen!

Online Zeepwinkel Korting


Mocht je zin hebben om aan de slag te gaan met shea butter kijk dan eens naar de volgende recepten:

Whipped shea butter
Neroli kokos bodycreme
Vanille bodylotion bar

Veel plezier met de recepten.

Monica

PS. als de links in deze nieuwsbrief niet werken dan kan je de link (die staat hieronder tussen [haakjes]) even met ctrl. C kopieren en met ctrl. V in je browser plakken, dan werkt hij wel. Dit is alleen als je de nieuwsbrief in tekst formaat ontvangt. En dat hangt af van je mail programma.


Back to Back Issues Page