Back to Back Issues Page
Nieuwsbrief Aromatherapie-Info met nieuwe recepten en winactie
July 08, 2013

De zomer is begonnen!

De zomer is eindelijk volop in het land. Na een koud en nat voorjaar kunnen we nu eindelijk genieten en volop vitamine D en zonnestralen tanken.

Ik schrijf deze nieuwsbrief buiten aan mijn terrastafel en ben omgeven door de geurende bloeiende lavendel, diverse kruiden en kamille.

De aardbeien zijn helaas alweer op :-).

Inmiddels hangen de eerste bosjes kruiden en lavendel te drogen.

En de eerste kamille en calendula (goudsbloemen)zijn geoogst om straks weer de mooiste recepten mee te maken.

Afgelopen tijd heb ik natuurlijk ook weer een aantal recepten op de website geplaatst zoals deze zonnecreme en after sun sheabutter bar om zelf te maken en mee te nemen op vakantie.

Zonnecreme

Aftersun lotion bar

Lavendel e-book

Momenteel ben ik ook druk bezig met het schrijven van mijn eerste e-book.

Dit e-book gaat over mijn favoriete lavendel recepten en wat je allemaal met lavendel en lavendel etherische olie kunt doen.

Als het e-book klaar is krijgen jullie deze gratis toegestuurd met de nieuwsbrief.

Binnenkort komt er ook een leuke winactie op Facebook met heerlijke lavendel producten dus zorg dat je de Facebook pagina leuk vindt om op de hoogte te blijven.


Geurende rozen

De zomer is ook de tijd van geurende en prachtige rozen.

Om de roos goed te laten bloeien is het belangrijk dat je regelmatig de oude bloemen uitknipt zodat de roos weer nieuwe bloemen kan maken.

Omdat bloemen eigenlijk niets anders zijn dan de mogelijkheid van de plant om zich voort te planten zal de roos steeds nieuwe bloemen maken als je de uitgebloeide bloemen afknipt.

Als je bloemen niet afknipt dan vormt de roos rozenbottels (het zaad) en heeft daarmee haar taak gedaan voor dit jaar en zal niet meer bloeien.

Omdat ik het altijd zo zonde vind om die bijna uitgebloeide rozen weg te gooien ben ik eens op zoek gegaan naar wat ik allemaal met verse en gedroogde rozenblaadjes kan doen. Het eerste recept staat inmiddels op de website. Rozenazijn recept

Binnenkort volgen er nog meer geurende recepten met rozen, lavendel en calendula en natuurlijk elke week de olie van de week.

Verder vind je op de Facebook site regelmatig de "Aromatip van de dag" met handige tips en weetjes over etherische olie.

Ik wens iedereen hierbij een zonnige en geurende zomer.

Monica

PS. als de links in deze nieuwsbrief niet werken dan kan je de link (die staat tussen [haakjes]) even met ctrl. C kopieren en met ctrl. V in je browser plakken, dan werkt hij wel. Dit is alleen als je de nieuwsbrief in tekst formaat ontvangt. En dat hangt af van je mail programma.

Back to Back Issues Page