Google


Rozengeranium gezichtscreme 

Maak zelf je verzorgende rozengeranium gezichtscreme.

Zonder schadelijke ingrediënten en puur natuur.  Dit recept voor gezichtscrème heb ik afgeleid van mijn kamille lavendel gezichtscreme.

Deze creme is speciaal geschikt voor de droge huid door de rijke ingrediënten zoals arganolie, geranium etherische olie en rozenhydrolaat. 

Een goede gezichtscrème is een combinatie van water (of een thee of hydrolaat) en olie.

De meeste crème's zijn op water in olie (w/o) basis dat wil zeggen dat je het water in de olie druppelt. Maar deze crème is op olie in water (o/w) basis en dat wil zeggen dat je de olie in het water druppelt. 


En zoals bekend is het niet makkelijk om water en olie te mengen. Hiervoor heb je een emulgator nodig. Er zijn verschillende soorten emulgatoren. In dit recept is stearinezuur de emulgator.


Benodigdheden voor je rozengeranium gezichtscreme:

 • 115 gram rozenhydrolaat
 • 70 gram zoete amandel olie
 • 15 gram argan olie
 • 55 gram shea boter
 • 2 eetlepels stearine zuur
 • 2 druppels vitamine E olie
 • 8 druppels geranium eo
 • Digitale weegschaal
 • Glazen mengbeker
 • Kom of schaal 
 • Elektrische mixer

Gebruiksaanwijzing

Smelt de shea boter samen met het stearinezuur, amandelolie en arganolie au bain marie (het makkelijkste is om een glazen maatbeker in een pan heet water te zetten) totdat het geheel vloeibaar is.  Goed roeren totdat ook het stearinezuur geheel opgelost is. Haal dan de maatbeker uit de pan en laat het geheel afkoelen tot lichaamstemperatuur (38 graden) en voeg dan de vitamine E olie toe.

Zet een kom op de weegschaal en weeg 115 gram rozenhydrolaat af. Verwarm dit ook tot 38 graden. Het handigste is om de temperatuur te controleren met een thermometer. Als het oliemengsel en het hydrolaat de gelijke temperatuur hebben dan zal het makkelijk met elkaar mengen. Je kan hiervoor een digitale thermometer gebruiken die ook voor zeep maken wordt gebruikt maar een vleesthermometer die je voor een paar euro bij blokker of xenos koopt werkt ook prima. 

Als je geen thermometer hebt dan moet je vinger het werk doen en 38 graden is lauw-warm. 

Neem nu een mixer, zet hem aan op de laagste stand en terwijl je het rozenhydrolaat klopt met de mixer laat je langzaam het oliemengsel in het hydrolaat druppelen. Let goed op dat de olie en het water goed mengen. Als het niet goed mengt stop dan even met de olie toevoegen totdat het geheel weer een egale massa is en ga dan verder met olie toevoegen. Als de massa wat dikker wordt dan kan je de mixer op een hogere stand zetten. Klop het geheel 5-10 minuten totdat je een mooie, dikke creme hebt en voeg dan je etherische olie toe. Nog even goed mengen en schep dan je creme in schone, gesteriliseerde (met kokend water omgespoelde) glazen potjes.

 

Bewaar je rozengeranium gezichtscreme op een koele donkere plaats.

Omdat de crème geen conserveringsmiddelen bevat is het het beste om deze binnen 2-3 maanden op te maken.

 

Ik heb altijd 1 klein potje in de badkamer staan en de rest bewaar ik in de koelkast.

Het is ook aan te bevelen om de crème met een spateltje uit de pot te halen om te voorkomen dat de rozengeranium gezichtscreme sneller bederft doordat er bacteriën in komen.


Grondstoffen voor je crème bestellen.


Ook interessant:

jojoba lavendel gezichtsserum

kamille face wash

calendula zalf

citrus lavendel creme parfum
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!