Google


Afslanken met aromatherapie

Vergeet je dieet!

Afslanken met aromatherapie (of etherische olie) is geen dieet. Want als er iets is wat je niet moet doen is een ‘dieet’ volgen om gewicht te verliezen.

Etherische olie is ook geen afslankmiddel. Maar aromatherapie kan je wel helpen om je spijsvertering te ondersteunen en je lichaam te ontgiften. En dat in combinatie met een gezonde en lekkere levenswijze.

Dus afslanken met aromatherapie is bedoelt als ondersteuning bij een meer gezonde levenswijze.

Voor mij is een gezonde levenswijze zonder chemische giftige stoffen zoals beschreven in het boek 100% gifvrij de beste en makkelijkste manier om gezond af te slanken en aromatherapie sluit daar perfect bij aan.

Elke week staat er in een tijdschrift wel weer een nieuw dieet maar het enige wat we hiermee bereiken is dat we tijdelijk gewicht verliezen en als we stoppen met het dieet dan komt dat gewicht er weer bij en vaak nog een paar kilo meer. Het beruchte ‘jojo effect’.

En dat is nog veel schadelijker voor onze gezondheid dan wat overgewicht.

Veel belangrijker is het om je voedingspatroon te veranderen en wel zo dat je dit blijvend kan volhouden en dat het ook bij je past. Dat is best een uitdaging. En er zijn zoveel verschillende meningen over wat gezond is en wat niet gezond. Raw food, vegan, paleo, macrobiotisch etc. etc. er zijn vele levens stijlen en het is niet makkelijk om dat te kiezen wat het beste bij je past.

Het belangrijkste is dat je luistert naar je lichaam en naar je gevoel over hoe voeding, beweging en je gedachten een effect hebben op je algehele welzijn.

Ook gifstoffen hebben een belangrijke invloed op ons (over)gewicht. Lees hier meer over gifstoffen en overgewicht.

Onze stofwisseling heeft een belangrijke rol in het gehele plaatje. Sommige mensen hebben een zeer snelle stofwisseling en anderen (helaas) niet.

Hiervoor zijn vele factoren verantwoordelijk.

Gelukkig kan je je stofwisseling ondersteunen om op topsnelheid te werken en zijn er een aantal dingen die je hiervoor kan doen:

1. Voldoende water drinken

Water helpt het lichaam afvalstoffen af te voeren.

Citroen etherische olie aan het water toevoegen helpt het lichaam om nog beter te ontgiften.

Doe 2 druppels biologische etherische citroen olie in een glazen karaf (geen plastic want de citroen olie tast het plastic aan) en vul aan met 1 liter water. Voor het drinken altijd even schudden of doorroeren zodat de etherische olie zich weer mengt met het water.

En begin elke ochtend meteen na het opstaan met een glas warm water met 1 druppel biologische citroen of sinaasappel etherische olie. Dit helpt je lichaam na een nacht rust de stofwisseling op gang te brengen en gifstoffen af te voeren. 

2. Eet meerdere kleine maaltijden per dag. 

Dit zorgt ervoor dat je stofwisseling blijft werken. 

Hier een aantal ideetjes die ik zelf ook graag gebruik:

een lekkere groene smoothie, natuur yoghurt (mijn voorkeur gaat uit naar Turkse (of Griekse) yoghurt omdat die wat dikker is en een lekker romig gevoel geeft) met wat vers fruit, een handvol noten (bijvoorbeeld amandelen, walnoten, pecannoten, hazelnoten), een sandwich van speltbrood met bijvoorbeeld zelfgemaakte pindakaas of chocoladepasta (zonder suiker en conserveringsmiddelen), een appel uit de oven met een beetje kaneel en ruwe rietsuiker of palmsuiker

3. Zorg voor meer spiermassa

Spieren zorgen voor een betere vetverbranding. Spiermassa heeft veel meer energie nodig om op peil te blijven en daarom verbrand je lichaam meer calorieen zelfs als je niks doet. Ja echt, zelfs als je niks doet.

En weet je wat nou het probleem is met al die dieten?

Je verliest alleen maar spiermassa! Dus vanaf nu geen dieet meer maar zorg ervoor dat je de spiermassa opbouwt.

Hoe bouw je spiermassa op?

Door te bewegen en goede proteïne te eten. Eiwitten zijn een belangrijke bouwstof voor je spieren en door een hoogwaardige proteïne te nemen ondersteun je in in combinatie met beweging de opbouw van je spiermassa.

Een zeer goede proteïne is de VIANESSE Professional Body Shape.

Deze proteïne kan je perfect mengen in je groene smoothies of verwerken in je favoriete snack.

Daarnaast moet je zorgen voor voldoende beweging en doe aan yoga... 

4. Yoga

Ja echt, yoga kan een echte krachtraining zijn en daarnaast ondersteunen vele yogaoefeningen je spijsvertering en ademhaling en dat is ook goed voor je stofwisseling. 

5. Zorg voor een goede darmwerking

De darmen zijn zeer belangrijk voor onze gezondheid en stofwisseling. Lees hier meer over onze darmen.

6. Zorg voor een goed voedingspatroon

Met goede vetten, veel groene groenten, noten en zaden en de juiste eiwitten. Vermijd zoveel mogelijk geraffineerde producten, kant en klaar maaltijden en witte suiker. 

Etherische olie zoals pepermunt helpt onze spijsvertering.

Maak eens een lekkere pepermunt thee of inhaleer een druppel pepermunt etherische olie als je ineens onbedwingbare trek krijgt in iets zoets en ongezonds.

Werkt meteen!

Interessante pagina's:

Koken met etherische olie

Prebiotica

Lactalbumine concentraat

Stofwisseling en afslanken

Gifstoffen en overgewicht

Groene smoothies

Superfoods

SuperzadenAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!