Google


After shave balsem

Deze diy verzorgende after shave balsem zit vol met hoogwaardige oliën en is zeer geschikt om een geïrriteerde huid na het scheren tot rust te brengen. 

Omdat scheren niet alleen een steeds terugkerend ritueel, maar ook een flinke aanslag is op de huid, is het belangrijk om de huid ook na het scheren goed te verzorgen.

Om een branderig gevoel en huidirritaties zoals scheerbultjes, ingegroeide haren en rode plekjes te voorkomen, kun je na afloop van de scheerbeurt een aftershave balsem aanbrengen.

De traditionele after shave producten bevatten vaak alcohol. Alcohol heeft een ontsmettende werking, maar is echter niet zo goed voor je huid. Het kan je huid behoorlijk uitdrogen. Een beter altnernatief is dan een aftershave balsem.

Deze after shave balsem bevat een uitgebalanceerde combinatie van sheaboter, plantaardige olie en etherische olie. Kalmeert en verzorgd en verfrist je huid na het scheren op een milde en natuurlijke manier.

 

Benodigdheden

Dit recept is voldoende voor 200 ml aftershave balsem.


Etherische olie:

  • 9 druppels Lavandin (Lavandula intermedia)

  • 4 druppels Bergamotmunt (Mentha citrata)

  • 3 druppels Sandelhout

  • 3 druppels Wortelzaad (Daucus carota)

  • 6 druppels Salie (Salvia officinalis) 


4 glazen potjes van 50 ml.


Recept

De sheaboter en alle plantaardige olie in een kom doen en in een bak met heet water of op de verwarming laten smelten. Pas op de sheaboter mag niet te warm worden want dan wordt het resultaat korrelig. Als alle olie gesmolten is dan de etherische olie toevoegen en goed doorroeren.

Dan even kort luchtig kloppen met de mixer en dan in de koelkast zetten totdat de massa een consistentie heeft van crème, mag nog niet te vast zijn. Daarna nog een keer goed doorkloppen met de mixer totdat je een echte romige crème hebt die een beetje op slagroom lijkt.

Dan kan je lege, schone potjes vullen met de after shave balsem. Het potje wat in gebruik is kan je in de badkamer zetten en de rest in de koelkast bewaren tot je het gaat gebruiken.

Deze aftershave balsem is puur natuur en zonder conserveringsmiddelen dus haal bij voorkeur altijd de balsem met een spatel uit de pot zodat er zo min mogelijk bacteriën in komen.

Ook interessant:

Calendula zalf

Douchesmoothie

Etherische olie A-Z

Rozenbottelolie Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!