Google


Aloe Vera olie maken

Aloe vera olie maken is makkelijker dan je denkt en ideaal in gebruik.

Heb jij net als ik ook Aloë Vera planten staan die steeds groter worden en weet je niet zo goed wat je met de bladeren kunt doen. Probeer dan eens een Aloë Vera Olie ofwel  Aloë Vera maceraat hiervan te maken. Aloë Vera is een tropische vetplant die al eeuwen wordt gebruikt en bekend is om haar medicinale werking. 

Bekend is natuurliijk de Aloë Vera gel, dat is de gel uit de bladeren van de Aloë Vera plant.

Deze gel beschermt het celmembraan van de huid en werkt antibacterieel, antiviraal en schimmeldodend.

Het bindt vocht in de huid, versnelt de vorming van nieuwe huidcellen en werkt helend. 

Maar gezien de beperkte houdbaarheid van de Aloë Vera in een gelvorm, als je dit tenminste zonder extra conserveringsmiddelen wilt gebruiken, is het handig om een maceraat van de Aloë Vera te maken.

Op deze manier kan je de gebruikelijke sterke conservering van de Aloë Vera gel omzeilen. En heb je een hele werkzame olie die je in je cosmeticaproducten kunt verwerken. Bijvoorbeeld in de after sun lotion bar  of in je gezichtsolie voor de oil cleansing method.

Het maceraat werkt bevorderend voor de doorbloeding, hydraterend, ontstekingsremmend en reguleert de celopbouw in de huid. En is ook zeer geschikt voor herstel van de huid na een dagje in de zon. 

Hoe maak je aloe vera olie / aloe vera maceraat?

Neem 2-3 grote verse bladeren van de aloë vera plant. Snijd dit in kleine stukjes en doe in een schone glazen pot. Voeg dan een goede kwaltiteit biologische plantaardige olie toe bijvoorbeeld olijf-, zonnebloem-
of sojaolie.

Laat de plantendelen nu een maand in de olie staan op een lichte plaats maar niet in direct zonlicht.

Zodat ze hun vetoplosbare delen aan de olie kunnen afgeven. Daardoor komen de werkzame stoffen van de Aloë Vera vrij en worden opgelost in de basisolie.

Hierbij ontstaat een hoogwaardig product dat de functie van de huid zal activeren en haar zelfgenezende krachten gaat versterken. 

Na 3-4 weken giet je de olie door een zeef in een schone donkere glazen fles (bijv. een lege groene of bruine olijfoliefles) of een donkere glazen pot.

Je kunt eventueel nog 3 druppeltjes rozemarijn etherische olie toevoegen of 1 theelepel vitamine E om de olie langer goed te houden.

Bewaar je aloe vera maceraat op een donkere, koele plaats. 

Dit zou je ook kunnen interesseren:

Kruidenolie maken

Aftersun Shea butter lotion bar

Huidverzorgingsrecepten

HomeAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!