Google


Anti rimpel oogcreme 

Dit anti rimpel oogcreme recept is makkelijk zelf te maken en werkt goed tegen kleine lijntjes en rimpeltjes door de Strobloem (Helichrysum) etherische olie.

Deze olie zorgt voor een goede doorbloeding en ondersteunt de collageenstofwisseling van de huid.

Hierdoor krijgen lijntjes en rimpeltjes minder kans en wordt vocht rond de ogen afgevoerd waardoor vochtophopingen onder de ogen verminderen.

 

Rozenbottel olie is een ander belangrijk ingrediënt van deze oogcrème.

Deze olie is ideaal voor het verzachten van rimpels, kraaienpootjes en het verminderen van andere huidverouderingsteken

Naast een hoge concentratie van essentiële vetzuren bevat rozenbottelolie ook transretinol zuur - een natuurlijke, zeer actieve vorm van vitamine A. Dit heeft een positieve werking op het regeneratieproces van de huid.

Daarnaast bevat de crème wierook etherische olie en geranium etherische olie. Ook deze beide etherische oliën hebben een positieve invloed op de huid.

Wat heb je nodig voor je anti rimpel oogcreme: 

18 gram Jojobaolie

6 gram Rozenbottelolie

4 gram Bijenwas

1 drupppel Strobloem etherische olie

1 druppel Wierook etherische olie

1 druppel Geranium (Bourbon- of Rozengeranium)

 

Doe de bijenwas en de jojobaolie in een glazen potje en zet dit in een pan met heet water en laat de bijenwas op laag vuur au-bain marie smelten.

Als de bijenwas geheel gesmolten is haal het geheel van het vuur en voeg dan de rozenbottelolie toe. Goed doorroeren en daarna de etherische olie toevoegen, weer goed roeren en dan in een klein, schoon leeg glazen potje gieten. Verder af laten koelen.

Voor gebruik een klein beetje crème met een spatel uit het potje halen en rond de ogen aanbrengen, met zachte, kloppende bewegingen inmasseren.  


Dit zou je ook kunnen interesseren:


Jojoba Lavendel gezichtsserum

Oogmake up remover

Rozen-geranium creme

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!