Google


Hoe werkt een aroma diffuser

Een aroma diffuser of etherische olie diffuser is een simpele en effectieve manier om een heerlijke geur aan je huis te geven.

Een diffuser is zeer geschikt voor het verdampen van essentiële oliën op een milieuvriendelijke manier.

Het is tevens een perfecte mini luchtbevochtiger. Het water in een diffuser wordt omgezet in stoom door middel van hoge frequente trillingen, waardoor een koude verneveling ontstaat. Hierdoor blijven de moleculen van de etherische olie in tact en heeft een diffuser ook een therapeutische werking.

Je kan een diffuser gebruiken om een warme, comfortable omgeving te creëren met geuren zoals lavendel en vanille. Of je kan de lucht reinigen en de energie verhogen met citroen en eucalyptus.

Op warme dagen werkt een mengsel van citroen en pepermunt zeer verfrissend.

Diffusers met etherische olie zijn ook uitermate geschikt om de lucht te desinfecteren bij ziektes en helpen ook symptomen van verkoudheid en griep te verminderen.

Brengt verlichting bij een verstopte neus, hoesten en keelpijn. Hiervoor zijn etherische oliën zoals tea-tree, kruidnagel, eucalyptus, pepermunt en tijm heel geschikt.


Deze en nog vele andere aromadiffusers kan je bestellen in de webshop. Hij werkt erg goed en is een aanwinst voor je interieur.

Mijn vriendin gebruikt een aroma diffuser ‘s avonds om haar kinderen te kalmeren en te ontspannen voor ze naar bed gaan.

Een prima idee als je elke avond weer het gevecht aan moet gaan om je kinderen in bed te krijgen. (Probeer eens deze combinatie van 3 druppels bergamot, 3 druppels lavendel en 2 druppels neroli etherische olie).


Daarnaast zien de meeste aroma diffusers er ook nog mooi uit en zijn ze een aanwinst voor je huis.

In het algemeen zijn de aroma diffusers zoals hierboven beschreven met de koude nevel het meest effectief maar ook de meest prijzige variant. Echter als je goede kwaliteit etherische olie wilt verdampen is dit de beste manier om het meeste profijt van je olie te hebben. 


Aromalampen, geurstokjes en meer!


Er zijn ook nog andere manieren om je olie te verdampen zoals in elektrische aromalampen, op aromastenen en natuurlijk ook als potpourri.

Er zijn natuurlijk ook de bekende warmertjes met de waxinelichtjes maar eigenlijk worden die  veel te heet waardoor de olie sneller verbrand en je niets meer aan de geur en therapeutische eigenschappen hebt.

Als je een warmer met een waxinelichtje gebruikt zorg dan dat de afstand tussen het waxinelichtje en het bakje waar de olie in zit minstens 10 centimeter is. Dat scheelt al een hoop. 

Hier vind je nog een paar lekkere combinaties die je kan gebruiken voor je diffuser, elektrische aromalamp of potpourri.

Denk ook eens aan sojakaarsen of waxmelts voor een heerlijke geur in je huis.


Recepten met etherische olie combinaties voor je diffuser

Aromatherapie

Etherische olie en diffusers bestellen


Luchtverfrisser recepten:

Aromatherapie luchtverfrisser

Gel luchtverrfisser 

Soy wax melts

Soja geurkaarsen

Potpourri

Aromadiffuser

Olijfolie geurkaars

Reed Diffuser

Kaneel hangers

Bijenwas geurkaarsen

Citronella tuinkaars

Katalytische aromalampAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!