GoogleAromatherapie bedtijd kussen spray

Gebruik een aromatherapie bedtijd kussen spray in een ritueel voor het slapen gaan om tot rust te komen.

Om goed te kunnen slapen is het belangrijk om tot rust te komen, elke avond een vast ritueel volgen kan hierbij zeer behulpzaam zijn en deze spray past perfect in zo'n ritueelNiet alleen zeer geschikt voor volwassenen maar ook ideaal voor drukke kinderen.

Voor vele kinderen is het ‘s avonds naar bed gaan iedere dag weer een stress moment. Ze hebben nog geen zin om te gaan slapen of ze zijn bang voor monsters die onder het bed zitten.

Aromatherapie is een perfecte manier om opgewonden kinderen tot rust te brengen en natuurlijk om alle monsters uit de slaapkamer te verdrijven met een anti-monster spray.

Het is natuurlijk fijn dat de etherische olie combinatie in de bedtijd- ofwel monsterspray je kind ook helpt om rustiger te worden en lekker te slapen en als het even kan de hele nacht door.

De geur van kamille en lavendel, sinaasappel en wierook of de zoete geur van geranium brengt een kalmte en vertrouwdheid die zorgt voor een warme atmosfeer in de slaapkamer.

Een simpele spray die elke avond zorgt voor dat stukje herkenning en rust en die onze kinderen en natuurlijk ook volwassenen helpen om zich veilig en vertrouwd te voelen waardoor ze lekker kunnen slapen.

Een paar keer spuiten in de slaapkamer, op het kussen en natuurlijk onder het bed (voor de kinderen tegen de monsters :-) ) zorgt ervoor dat de etherische olie kan werken.

Ook fijn om de aromatherapie bedtijd kussen spray mee te geven als je kind uit logeren gaan of mee te nemen op vakantie. De vertrouwde geur van thuis maakt het weg zijn een stukje makkelijker en geeft heimwee minder kans.  

Er zijn verschillende combinaties mogelijk dus kies een recept wat ook bij je (kind) past.

Of maak de spray samen met je kinderen. Leuk om te doen en ze identificeren zich nog meer met de spray.

Hieronder vind je een paar ideetjes die je zou kunnen proberen.

Aromatherapie bedtijd kussen spray maken:

Neem een kleine spray flacon van 100 ml. vul die met 20 ml. (biologische) alcohol van 90 % of hoger (verkrijgbaar bij de drogist of in webshop) en doe hierin 12 druppels etherische olie naar keuze.  De etherische olie lost goed op in de alcohol en de alcohol zorgt er ook voor dat de spray niet bederft.  Maak je geen zorgen, de alcohol vervliegt als je de spray verstuift in de ruimte.

Vul dan het flesje verder aan met water en klaar. Wel even schudden voor gebruik!

Hieronder vind je een paar ideetjes voor fijne rustgevende sprays.


Lekker slapen spray

6 druppels lavendel

6 druppels geranium

Anti-nachtmerrie spray

6 druppels lavendel

3 druppels kamille

3 druppels sinaasappel

Anti-stress/adhd spray

4 druppels bergamot

4 druppels lavendel

4 druppels geranium 

Voor het slapengaan een paar keer spuiten in de slaapkamer en op het kussen.

Voor de kinderen natuurlijk ook onder het bed om de monsters te verdrijven. Leuk in combinatie met een verhaaltje voor het slapen gaan.

De sprookjesfiguren komen vanzelf mee in het dromenland met deze heerlijke geuren.  

Deze slaapkamer spray’s zijn een ideale manier om kinderen met aromatherapie vertrouwd te maken en ze te ondersteunen als ze gaan slapen.

Maar ook volwassenen kunnen deze spray’s natuurlijk prima gebruiken om lekker te slapen en te ontspannen.

Heb je zelf geen tijd om een spray te maken dan hebben we in de webshop ook een paar heerlijke spray’s en composities die je helpen bij het slapen gaan. 

Etherische olie bestellen voor je aromatherapie bedtijd kussen spray.


Dit zou je ook kunnen interesseren:

Aromatherapie voor kinderen

Aromatherapie bij verkoudheid en griep

Aroma diffuser receptenAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!