Google

Aromatherapie massagekaarsen

Aromatherapie massagekaarsen maak je zelf met dit recept.

Aromatherapie massagekaarsen bestaan, anders dan gewone kaarsen, uit een mix van sojawas, boters (shea butter) en verzorgende oliën.

De sojawas die wordt gebruikt voor massagekaarsen heeft doorgaans een smeltpunt van circa 45 graden. Dit zorgt ervoor dat de gesmolten olie die ontstaat na het aansteken veilig op de huid kan worden aangebracht.

De massagekaars geeft een heerlijke geur vrij tijdens het branden en de olie die eruit ontstaat is geschikt voor het hele lichaam.

Recept voor massagekaarsen

Ingrediënten:
Werkwijze:

  • laat de soja was, cacaoboter, de olie en sheabutter zachtjes ‘au-bain-marie’ smelten. ( in een schaal die je op een pan met zachtjes kokend water zet)

  • als alles helemaal gesmolten is (laat het geheel niet te heet worden) haal dan de schaal van de warmtebron en kun kun je de etherische olie toevoegen.

  • eventueel wat af laten koelen en dan voorzichtig in het kannetje gieten.

  • als het mengsel een beetje ‘mistig’ begint te worden de waxpit met pitvoetje in het kannetje plaatsen. Als het niet blijft staan kun je het op zijn plaats houden met bijvoorbeeld een wasknijper.

  • laat alles goed uitharden.

  • knip het lontje eventueel wat korter. (tot ongeveer 1 cm)


Etherische olie composities voor soja kaarsen

Heerlijke combinaties voor handgemaakte sojakaarsen.  Kruidig en sensueel of bloemig en fris, een compositie voor iedere stemming

Alles wat je nodig hebt om sojakaarsen te maken, zoals sojawas, lontjes, etherische olie, kleurstoffen en meer vind je hier.

 

Hoe gebruik ik een massagekaars?

Houd er rekening mee dat een massagekaars gemiddeld 10 á 15 minuten moet branden voordat er genoeg olie is gesmolten om een volledige massage te geven (of te ontvangen). 

Tijdens het branden vult de ruimte zich met de heerlijke geuren van de massagekaars, wat gelijk zorgt voor een romantische sfeer.


Wanneer de massagekaars voldoende olie heeft gesmolten, dan doof je de massagekaars uit waarna je vervolgens 1 minuut wacht totdat de gesmolten olie iets verder is afgekoeld.

Hierna is de temperatuur van de olie ongeveer gelijk aan je eigen lichaamstemperatuur, wat een erg prettig gevoel is. (Test voor het aanbrengen op de huid altijd even met je vinger of op je pols of de temperatuur niet te hoog is!)

Het gebruik van een massagekaars verhoogt de romantiek en is uitermate geschikt voor een romantische partnermassage. Uiteraard kun je de massagekaars ook gewoon gebruiken voor een reguliere massage.

 

Meer sojakaars informatie:

sojakaarsen maken home

massagekaars recepten

soy wax melts

container sojakaarsen

etherische olie voor sojakaarsen

grondstoffen bestellenAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!