Google


Aromatherapie soja geurkaarsen

Een aromatherapie soja geurkaars van soja was maken is niet moeilijk als je de beschrijving volgt.

De beste kaarsen van soja wax maak je als container kaars, dat wil zeggen dat je de gesmolten was in een decoratief glas, blikje of bijv. een koffiekop giet. De decoratie en gietmogelijkheden zijn hier bijna onbegrenst zolang je potje maar hittebestendig is.  Laat je fantasie de vrije loop.


Koolzaadwas als vervanging voor sojawas?

Momenteel zijn er problemen met de levering van ecosojawas omdat de producent de productie gestopt heeft. Gelukkig is er een zeer goed alternatief voor sojawas. Namelijk koolzaadwas.

Koolzaadwas is het Europese, milieuvriendelijke alternatief voor de Amerikaanse sojawas en heeft dezelfde goede eigenschappen maar is milieuvriendelijker omdat de koolzaadwas een minder lange weg moet afleggen. Koolzaadwas is GMO vrij en vegan. 

Koolzaadwas bestaat uit kleine ronde crème kleurige pastilles welke nog handiger in gebruik zijn dan de sojawas vlokken. Je verwerkt het precies hetzelfde als sojawas. Dus alle recepten waarin sojawas is verwerkt kan je zonder problemen 1op 1 vervangen door koolzaadwas.

Ook koolzaadwas is uitwasbaar net zoals sojawas.

Let op: er zijn verschillende soorten koolzaadwas op de markt. De koolzaadwas in onze webshop heeft een laag smeltpunt van 46 graden en is daarom zeer geschikt voor geurkaarsjes in potjes of glaasjes en voor waxmelts. De was geeft een mooi glad oppervlak en en zeer goed bestand tegen "frosting". (natte vlekken/sterren). Ook ideaal voor waxinelichtjes en waxmelts. 

Hier kan je koolzaadwas bestellen

Voorbereidingen


Zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Dek je werkblad af met oude kranten zodat je rustig wat kan morsen. Voordeel van sojawas/koolzaadwas is dat je het met water en zeep snel weer schoon krijgt.Benodigdheden

  • sojawas of koolzaadwas (bij voorkeur speciale was met een laag smeltpunt zoals deze was)

  • etherische olie (40 druppels etherische olie 100 gram was)

  • eventueel kleurstof voor kaarsen (in vet oplosbare kleurstof)

  • waslontjes

  • glaasjes of potjes om in te gieten Verder heb je nodig:

  • een glazen (vuurvaste) maatbeker of schone glazen conservenpot

  • een pan met warm water

  • houten lepel om te roeren

  • knijper of stukje karton

  • thermometer


Etherische olie composities voor soja kaarsen

Heerlijke combinaties voor handgemaakte sojakaarsen.  Kruidig en sensueel of bloemig en fris, een compositie voor iedere stemming

Alles wat je nodig hebt om sojakaarsen te maken, zoals sojawas, lontjes, etherische olie, kleurstoffen en meer vind je hier.

 

Werkwijze


Zorg dat het glaasje of potje waarin je de kaars gaat gieten goed schoon is.

Zet de potjes in een warme oven op 50 graden zodat ze handwarm worden.

Doordat je de potjes warm maakt voor het gieten zal de was geleidelijker afkoelen en een mooier resultaat geven.  

Neem de hoeveelheid was die je nodig hebt om je potjes te vullen, ik meet dit zelf af door een dubbele hoeveelheid van het potje te nemen waarvan ik een kaars wil maken . Dat wil zeggen dat ik het potje vul met de ongesmolten waskorrels en die in de maatbeker doe en dat dus 2 keer voor 1 potje. 

Zet de maatbeker of pot met was dan in een pan gevuld met warm water en laat de was op laag vuur smelten. 

Als de was gesmolten is doe dan eventueel de gewenste hoeveelheid kleurstof erbij en blijf roeren tot de kleurstof is opgelost.

Laat dan de was afkoelen tot ongeveer 55 graden en voeg de etherische olie toe. Ook weer goed roeren om de olie goed te vermengen met de was.

 

Laat de was nog iets verder afkoelen tot 50 graden om te gieten. 

Haal ondertussen de potjes uit de oven en zet de lontjes erin. 

Plaats de pit met pitvoetje in het potje of glaasje en houd deze op zijn plaats met bijvoorbeeld een knijper of een stukje karton met een gaatje erin waarin je het lontje vast kan houden.

Heel handig in gebruik zijn de houten 'woodwick' lonten, deze knisperen tijdens het branden en blijven makkelijk staan als je de kaars giet. Je vindt deze lonten in de webshop.

Hier zie je 2 manieren om een gewone lont tijdens het gieten rechtop te houden:


Giet nu de warme was langzaam in de potjes zodat je een solide kaars krijgt zonder luchtbellen.

Laat de was afkoelen en stollen. Na ongeveer 8 uur is de kaars compleet uitgehard.

Knip het lontje eventueel wat korter. (tot ongeveer 1 cm) en dan is je kaars klaar voor gebruik. 


sojakaarsen maken home

massagekaars recepten

soy wax melts

container sojakaarsen

etherische olie voor sojakaarsen

grondstoffen bestellenAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!