Google


Aromatherapie voor kinderen

Aromatherapie voor baby's

Aromatherapie voor kinderen is een goed alternatief voor kleine en grote pijntjes en een gezonder leven.

We weten vaak wel wat giftig is voor ons maar dat is eigenlijk niets in vergelijking met wat we niet weten over giftige stoffen.

En er is al helemaal weinig onderzoek naar de effecten bij kinderen van de chemische ingrediënten die in de producten zitten die we dagelijks gebruiken.

Aromatherapie voor kinderen kan een veilige oplossing zijn.


Voor ouders is het beangstigend om te ontdekken dat een produkt met een ‘aanvaardbare’ hoeveelheid giftige stof is gebaseerd op een volwassene en niet op een kinderlichaam wat veel kleiner is en volop in ontwikkeling.

En aanvaardbaar wil niet zeggen dat het veilig is, het geeft alleen aan dat je er een bepaalde tijd aan blootgesteld kan worden voordat het je ziek maakt.

Er is weinig informatie beschikbaar over een mogelijke opslag van giftige stoffen uit onze dagelijkse huishoudproducten in een kinderlichaam.


Maar als het verkocht mag worden dan is het toch veilig? 
Of toch niet?

De meeste consumenten nemen niet de tijd om een etiket te lezen. En zelfs als ze het zouden doen, vaak weten ze niet wat vermeden moet worden en om dat alles uit te vinden kost enorm veel tijd.

Vaak worden door fabrikanten ook verschillende namen gebruikt voor hetzelfde ingrediënt om ons in de war te maken.

Bij gebruik van glasreiniger, bleek of schoonmaakproducten gebruikt raken we vaak al geïrriteerd door de geur. Wat voor effect dit heeft dit dan op onze kinderen?

Steeds meer mensen en zeker ook kinderen reageren allergisch op chemische producten en geurstoffen.

Op de markt worden echter ook meer en meer luchtverfrissers, spray’s e.d. aangeboden om onaangemame geurtjes te maskeren.  Helaas brengen deze luchtverfrissers ongemerkt nog meer chemicaliën in ons interieur en vervuilen de lucht.

Voorkomen bespaart ons enorm veel geld in vergelijking met de doktersrekening die we krijgen als we ziek worden van een overbelasting door blootstelling aan giftige producten.


Hoe kunnen we deze onnodige chemische belasting voorkomen?

Gelukkig zijn er uitstekende keuzes voor mensen die zoeken naar een veiligere en groenere omgeving voor hun familie.

Voor het veilig reinigen van het huis zijn er vele milieuvriendelijke en gezonde alternatieven. Van universele allesreiniger zonder chemische schadelijke stoffen op basis van etherische olie tot badkamerreinger en gootsteenontstopper.

Voor de doe het zelf vader en moeders zijn er voldoende recepten om zelf huishoudproducten en verzorgingsproducten te maken met etherische olie.

Dit is niet alleen gezonder maar ook vriendelijk voor de portemonnee en het milieu.

Wassen kan prima met wasnoten waaraan een paar druppels etherische olie wordt toegevoegd.  Een paar druppels Lavendel op een doekje in de wasdroger is een veilig alternatief voor drogerdoekjes. Of maak je eigen aromatherapie wasmiddel

Een diffuser met etherische olie is een prima vervanging voor alle chemische geur spray’s en geurkaarsen.  Of maak je eigen sojamelts voor gebruik met een elektrische aromalamp. Een veilig alternatief voor volwassene, kind en dier. 

Zuivere biologische etherische olie is anti-bacterieel, anti-microbieel, schimmelwerend, ontstekingsremmend en ontsmettend.

Dit maakt ze perfect om te gebruiken in natuurlijke huishoudproducten.


Etherische olie en aromatherapie voor kinderen

Let erop dat je altijd hoogwaardige biologische kwaliteit etherische olie gebruikt en verdun de olie altijd met een biologische basisolie zoals bijv. amandelolie of jojobaolie.

In onze webshop vind je 100 % natuurzuivere etherische olie die je veilig kan gebruiken.

Gebruik in geen geval de hele goedkope olie die je in de supermarkten en grote winkelketens vind want bij etherische olie is goedkoop altijd duurkoop omdat de goedkope olie nooit zuiver is.

Als je niet via internet wil bestellen ga dan naar een natuurwinkel of aromatherapeut voor goede kwaliteit olie.

Gezondheid op school

Een simpele en makkelijke oplossing om kinderen te beschermen tegen infecties op school is om ze altijd een flesje zelfgemaakte handreiniger met  etherische olie mee te geven in hun schooltas. 

Laat ze zien hoe ze de handreiniger gebruiken nadat ze naar het toilet zijn geweest en voor ze gaan eten voor hun bescherming.

Een andere goede tip is om iedere ochtend en avond een druppel beschermengel olie compositie onder de voetzolen te masseren om de weerstand te verhogen.

Etherische olie bij verkoudheid, griep en stress

De volgende producten zijn geheel veilig om kinderen te beschermen bij verkoudheid en/of griep: tea-tree, eucalyptus en manuka.

Deze etherische olieën kunnen verneveld worden of verdunt met plantaardige olie (1-2 druppels olie met 1 theelepel plantaardige olie) gemasseerd worden op de borst of rug om verlichting te geven.

Eucalyptus geeft een snelle verlichting bij ademhalingsproblemen door verkoudheid, astma of bronchitis.

Bij oorpijn helpt teatree olie of melrose. Lees hier meer over teatree bij oorpijn.

Voor kinderen die druk zijn en moeite hebben tot rust te komen zijn lavendel en vetiver een zeer goede oplossing. Voor het slapen gaan vernevelen in de slaapkamer, een druppeltje op het kussen of inmasseren onder de voeten zorgt ervoor dat het kind tot rust komt (en natuurlijk ook papa en mama na een stressvolle dag).

In de webshop vind je ook verschillende olie composities die verlichting en rust geven bij kinderen. Zoals Beschermengel en Goede Nacht

Aromatherapie voor baby's

Aromatherapie en etherische olie is ook ideaal voor baby’s!

Maar etherische olie altijd goed verdunnen.

Een goede en veilige manier om etherische olie bij je pasgeboren baby te gebruiken is door de etherische olie of een compositie van de etherische olie op je rug te masseren en dan je baby vast te houden.

De baby merkt dan wel de geur van de etherische olie maar de olie kan niet in contact komen met de huid van je baby.

Voor je kleine baby is dit meer dan voldoende en het is een fijne manier om een band met je kind te krijgen.  

De aroma’s geven je baby een gevoel van veiligheid en ook later zullen ze deze geuren associeren met veiligheid en geborgenheid.

Zeer geschikte olie hiervoor is lavendel of roomse kamille.

Als je baby wat hulp nodig heeft om rustig te worden dan kan je het beste de geur nog eens kort verdampen in de ruimte.

Een babybadje met een druppeltje etherische olie werkt ook. 

Vermeng 1 druppel olie met een eetlepel himalaya- of biologisch zeezout en voeg het dan toe aan het warme badwater.

1 druppel lavendel en 1 druppel vanille vermengd met een 1 eetlepel basisolie is ook perfect voor een babymassage.


aromatherapie en etherische olie

Natuurlijk huishouden

tea tree olie bij oorpijn

aromatherapie bij verkoudheid en griep
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!