Google


Badfondant

Badfondant ziet er niet alleen erg leuk uit maar het zorgt ook voor een ontspannend en verzorgend schuimbad.  De combinatie van amandelolie, cacaoboter, etherische olie en zuiveringszout zorgt ervoor dat dit schuimbad goed is voor lichaam en geest. 

En het ziet er misschien ingewikkeld uit maar bad fondant is heel makkelijk om te maken. Hoe dat gaat lees je hier.


Wat heb je nodig voor je badfondant

30 gram cacaoboter

20 gram amandelolie (of een andere plantaardige olie naar keuze)

160 gram zuiveringszout

60 gram SLSA

70 gram maiszetmeel of aardappelzetmeel

30 druppels etherische olie naar keuze

natuurpigment of levensmiddelen kleurstof

Bereiding

Doe de amandelolie en cacaoboter in een glazen maatbeker of pot en zet dit in een pan met een laagje water (au bain marie) en laat de cacaoboter smelten op laag vuur. 

Doe in een ruime kom het zuiveringszout, slsa en zetmeel. 

Voeg het gesmolten amandel/cacaoboter mengsel toe en roer eerst met een lepel door. Kneed nu met schone handen van het mengsel een mooi deeg. Het deeg moet soepel zijn en niet te droog maar mag ook niet kleverig zijn.

Als het deeg te droog is kan je nog een klein beetje olie toevoegen, is het te kleverig voeg dan nog een beetje zetmeel toe. Voeg dan 30 druppels etherische olie naar keuze toe en kneed nog even goed door.

Ik heb zelf gekozen voor een etherische olie compositie 'Kuschelduft' van Farfalla. Maar je kunt ook zelf een compositie maken of kiezen voor 1 soort etherische olie. 

Verdeel het deeg nu in 2 gelijke porties. 1 deegbal ga je nu een kleur geven met kleurstof. Mijn bad fondant heb ik gekleurd met het blauwe natuurpigment uit de webshop maar je kunt ook een levensmiddelen kleurstof nemen. En ik heb ervoor gekozen om maar 1 kleur te gebruiken, de andere helft heb ik wit gelaten. Je kunt natuurlijk ook beide deegballen een verschillend kleurtje geven voor een extra contrast. Je kunt je helemaal uitleven. 

Kneed de kleurstof goed door het deeg totdat het gelijkmatig verdeeld is.

Neem 2 stukjes bakpapier en rol nu de deegrollen uit tot 2 lappen van ongeveer 15 x 25 cm. 

De kleur die je aan de binnenkant wilt hebben (hier op de foto is dat wit) leg je met behulp van het bakpapier bovenop de andere deeglap. 

Rol nu met behulp van het bakpapier de deeglappen op. Dit doet een beetje denken aan het oprollen van sushi. 

Snij dan de rol met een scherp mes in stukken van ongeveer 2 cm. breed en laat ze rechtop 1 dag drogen. 


Gebruiksaanwijzing

Laat een stukje badfondant smelten in het bad onder de stromende kraan.

Dan krijg je een heerlijk geurend en verzorgend schuimbad. 

Het badfondant is ook leuk als cadeautje, bijvoorbeeld in een mooie (weck) pot, een leuk mandje of bonbondoosje.  

Benodigdheden voor je badfondant kan je ook verkrijgen in de Aromatherapie Info WebshopAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!