Google


Badzout Kerstbal

Deze DIY badzout kerstbal is gevuld met rustgevend badzout. En we kunnen allemaal wel wat ontspanning en rust gebruiken tijdens de feestdagenperiode. 

En op een Amerikaanse site kwam ik dit idee tegen van een gevulde kerstbal met badzout. Dit staat niet alleen heel erg leuk in de kerstboom of in je badkamer, maar het maakt van je bad (of als je geen bad hebt dan kan je natuurlijk ook een voetenbad nemen) een echte wellness oase.

Het is snel en makkelijk te maken. En je kan natuurlijk eindeloos experimenteren met verschillende soorten etherische olie, zout en bloemblaadjes.

Benodigdheden voor je badzout kerstbal:

  • Plastic transparante kerstbal 

  • 200 gram epsom zout (bitterzout) Het kan zijn dat je meer of minder zout nodig hebt afhankelijk van de grote van je kerstballen. Je kan eventueel ook dode zeezout nemen. Of een combinatie van de 100 gram epsom zout en 100 gram dode zeezout.

  • 5-10 druppels etherische olie naar keuze

  •  Gedroogde bloemen of bloemblaadjes


Gebruiksaanwijzing

Neem een kom en doe hierin het epsomzout of zeezout en voeg de etherische olie naar keuze toe. Hak je bloemblaadjes klein en doe dit ook bij het zout. Meng alles goed door elkaar en vul nu je kerstbal(len) ermee.

Voor gebruik giet je de inhoud van de kerstbal in een bad met warm stromend water.

Je kan natuurlijk je kerstbal aanpassen naar smaak. Of voor iedereen een eigen kerstbal als geschenk maken met eigen geur. 

Een paar ideetjes:

Lavendel etherische olie met gedroogde lavendel

Sinaasappel of neroli etherische olie met gedroogde nerolibloemetjes of calendulabloemetjes

Geranium- of rozen olie met gedroogde rozenblaadjes

Rozemarijn etherische olie met rozemarijn kruiden


Kerstklok met waxmelts gevuldAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!