Google


Billenspray


Deze diy verzorgende billenspray is de perfecte milieuvriendelijke vervanger van vochtig toiletpapier.Mensen overal op aarde hebben een aantal dingen gemeen, onafhankelijk van of je arm of rijk bent, welke cultuur je hebt, koning of zwerver. Bijvoorbeeld onze ontlasting moeten we allemaal kwijt. Iedereen moet regelmatig naar de wc.

Hoe we naar de wc gaan verschilt weer per land en cultuur. Als je wel eens in Turkije op vakantie bent geweest dan ken je misschien wel de toiletten waar een kraantje in zit waarmee je je billen af kunt spoelen na de ´grote boodschap'.  (Nee, ik bedoel niet dat 'gat in de grond' waar je boven moet staan maar gewoon een 'westers' toilet). Even wennen maar wel erg fijn en een schoon gevoel. 

In Nederland kennen we dit systeem niet zo goed, het wordt wel verkocht maar is niet erg algemeen in gebruik. Hier wordt veel vochtig toiletpapier gebruikt. Dit is natuurlijk niet echt milieuvriendelijk. Het vochtig toiletpapier wordt in kunststof doosjes verkocht en de ingredienten zijn meestal niet natuurlijk. Vochtig toiletpapier is dus een echte belasting voor ons milieu en sommige soorten mag je niet eens door het toilet spoelen. 

Deze billenspray is echter een zeer goede vervanging van het vochtige toiletpapier. Het verfrist, verzacht en geeft een schoon gevoel en.... het werkt ook nog verzorgend voor de tere huid van je billen. 

Door de glycerine in deze spray blijft het toiletpapier heel als je het vochtig maakt en kan je het makkelijk gebruiken. Ik heb het zelf geprobeerd met 2 laags en 3 laags (eco) toiletpapier en het werkt prima. 

Wat heb je nodig voor je billenspray

  • 70 ml. hamamelis hydrolaat

  • 15 ml. aloe vera gel purum
    (vloeibare aloe vera gel)

  • 15 ml. plantaardige glycerine

  • 6 druppels etherische olie
    (zie onder)

  • 100 ml. glazen spray fles

Je kunt verschillende soorten etherische olie in je billenspray gebruiken. Ik heb zelf gekozen voor 3 druppels wilde berg lavendel en 3 druppels strobloem. Omdat deze zacht en verzorgend voor de huid zijn.

Andere etherische olie die je kunt gebruiken:

Geranium, kamille, lavendel, wierook, ylang ylang, roos.

Een paar combinatietips:

3 druppels lavendel en 3 druppels wierook

3 druppels kamille en 3 druppels geranium

3 druppels lavendel en 3 druppels geranium


Gebruiksaanwijzing

Doe alle ingrediënten in een 100 ml. glazen spray fles en schud het geheel grondig zodat alles goed vermengd wordt. 

Spray een beetje spray op het toiletpapier voor gebruik en een paar frisse, schone en verzorgde billen zijn het resultaat! Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!