Google


Bloemen kruiden appelazijn

Deze rustgevende bloemen kruiden appelazijn is heerlijk als verzorgende bodyspray of als haarspoeling.Appelazijn is heel geschikt als huidverzorging want de zuurgraad van appelazijn is hetzelfde als die van de huid.

Het beschermende natuurlijke vetlaagje op je huid bevat ook zuur. Door allerlei stoffen en invloeden van buitenaf raakt die beschermlaag uit balans.

Door deze bloemen kruiden appelazijn verdunt (1 deel azijn, 3 delen water) op je huid aan te brengen (makkelijk als bodyspray) en 10 minuten te laten intrekken, help je het beschermende laagje en de zuurgraad ervan te herstellen.

Je kunt ook een flinke scheut van deze fijn geurende appelazijn aan je badwater toevoegen.

Normaal ruikt appelazijn natuurlijk niet zo lekker maar door de kruiden en bloemen in de appelazijn te laten trekken geven ze niet alleen hun werkstoffen maar ook hun geur af en krijg je een heerlijk geurende appelazijn. 


Wat heb je nodig voor je bloemen kruiden appelazijn

 • Appelazijn (bij voorkeur
  biologisch)

  De volgende bloemen en kruiden:

 • Citroenmelisse

 • Kamillebloesem

 • Calendulablaadjes (Goudsbloem)

 • Rozenblaadjes 

  Je kunt zowel verse als gedroogde bloemen en kruiden gebruiken. 

 • Een ruime glazen fles of pot.

Gebruiksaanwijzing:

Neem de fles en vul die voor 1/3 met de kruiden en bloemen (in gelijke delen) en vul dit aan met appelazijn. Sluit af met een glazen of kunststof deksel. Als je metaal gebruikt doe hier dan een stukje plasticfolie tussen want de azijn tast anders het metaal aan. 

Schud goed door en laat het geheel 4-6 weken op een lichte plaats (bijv. in de vensterbank) trekken. Af en toe even schudden .

Na 6 weken giet je de azijn door een zeef (de azijn heeft nu een prachtige kleur en lekkere geur gekregen van de gebruikte bloemen en kruiden) in een schone fles. 


Gebruik

Maak een bodyspray door een mooie sprayflacon voor 1/3 te vullen met de bloemen kruiden appelazijn en vul aan met water. Goed schudden voor gebruik en na het douchen je lichaam hiermee insprayen en even in laten trekken. 

Je kunt ook een scheut van de azijn aan je badwater toevoegen, dit maakt het water zacht en geeft een lekkere geur en mooie kleur. 

Je kunt de spray ook gebruiken als conditioner voor je haar, na het haarwassen spray je de appelazijn in je haar, masseer voorzichtig je haar en hoofdhuid hiermee (ook goed tegen een jeikende hoofdhuid en roos). Daarna uitspoelen met lauwwarm water. 

De spray zorgt ervoor dat alle resten van haarstylingproducten, shampoo etc. uit je haar verdwijnen en je haar wordt weer schoon en zacht. 


Mooie sprayflacons en de gedroogde kruiden vind je ook in de Aromatherapie Info WebshopAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!