Google

  Boters

Cacaoboter

Cacaoboter wordt verkregen uit de gebrande zaden (cacaobonen) van de vrucht van de cacaoboom (Theobroma Cacao). Het is bij kamertemperatuur smeerbaar, smelt bij ongeveer 36 graden Celsius en heeft een crèmekleurige of witte (geraffineerd) kleur.

Cacaoboter wordt gebruikt om de huid zacht en soepel te houden en is de ultieme vocht inbrengende boter en werkt daarom uitstekend tegen een zeer droge en vochtarme huid Daarnaast is cacaoboter een natuurlijke bron van vitamine E.

Het helpt ook bij het voorkomen van jeuk, die veroorzaakt wordt door aandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Cacaoboter wordt o.a. gebruikt in zalf, cremes, lippenstiften, lippenbalsem en haarverzorgingsproducten laat zich goed mengen met andere boters en oliën.

Mangoboter

Mango boter komt uit de zaden van mangovruchten en is rijk aan vitamine A en E en allantoin. Mango boter behoort tot de niet drogende oliën. Mango boter trekt langzaam in de huid en bindt het vocht in de huidcellen en beschermt daardoor uitstekend tegen uitdroging.

Mangoboter is bij kamertemperatuur een boterachtige substantie die pas boven 30° C. vloeibaar wordt. Mangoboter kan puur of in mengsels gebruikt worden voor de verzorging van droge en ruwe huid, droog dof haar, droge geïrriteerde hoofdhuid, eelt, kloven. De olie vormt een uitstekende basis voor etherische oliën en laat zich ook goed mengen met andere boters en oliën.

Shea Butter

Ook wel Kariteboter genoemd, is een boter gewonnen uit de pit van de Afrikaanse karite-notenboom. Shea butter is een zeer werkzaam en goed te verdragen product, het maakt de huid zacht en soepel en beschermt tegen uitdrogen. Vooral de onverzeepbare bestanddelen van sheaboter zorgen door hun vochtbindende eigenschappen voor een soepel aanvoelende huid.

In Afrika wordt kariteboter als vanouds gebruikt voor de verzorging van de huid, bij reuma, spier- en gewrichtspijn en ook bij het voorkomen en verminderen van zwangerschapsstrepen

Het bevat allantoin en dit is een extract dat werkt tegen een ruwe en gesprongen huid.

Daarnaast stimuleert shea butter de vorming van nieuwe cellen en de genezing van wonden. Het vermindert irritaties en maakt de huid zacht en glad. Bevat vitamine A en vitamine E.

Het werkt zeer goed tegen het verouderen en verdrogen van de huid. Hypoallergeen, dus ook geschikt voor de gevoelige huid. .

Shea butter Nilotica (latijnse naam: Vitellaria paradoxa var. nilotica) is een hele bijzondere soort shea butter.

Deze unieke variant van de bekende Shea butter komt uit Oost Afrika/Kenia en is een hele bijzondere cremige beige boter met een licht kruidige, vanilleachtige geur. Wat meteen opvalt bij deze shea butter is dat ze heel zacht, romig aanvoelt en ook puur gebruikt goed en snel in de huid trekt.

Lees hier meer over de Shea butter Nilotica 

 

Meer informatie over:

oliën

wax en gel

terug naar grondstoffen


Grondstoffen bestellen

Wil je zelf aan de slag met het maken van bodybutters, scrubs, zeep en andere producten neem dan eens een kijkje in de webshop.

Hier kan je al je grondstoffen bestellen die je nodig hebt en ook in kleinere hoeveelheden. Bij voorkeur in biologische kwaliteit.

Biologisch omdat je dan niet alleen iets goeds doet voor jezelf maar ook voor het milieu en onze toekomst. 

Daarnaast help je met elke bestelling in onze webshop ook de dieren in onze samenleving die het niet zo goed hebben. 

We hebben vele verschillende producten van etherische olie, basisolie en boters tot natuurlijke kleurstoffen en werk- en verpakkingsmateriaal.

Zodat je alles in 1 keer kunt bestellen en daardoor verzendkosten kunt besparen.

Naar de webshop gaanAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!