Google


Calamine klei masker

Dit calamine klei masker is snel gemaakt en verzachtend voor de geïrriteerde huid.


Afgelopen week heb ik Calamine poeder besteld, in eerste instantie om de prachtige roze kleur en ik wilde het gebruiken als natuurlijke kleurstof in zeep. Maar je kunt met Calamine nog veel meer doen dan alleen zeep kleuren en er bijvoorbeeld zelf calamine lotion en heerlijke klei maskers mee maken.


Calamine poeder bestaat uit een combinatie van zinkoxide en ijzer oxide (zorgt voor de roze kleur). Het verlicht irritatie, roodheid en jeuk. Werkt kalmerend en geeft de huid spankracht Het is dus zeer geschikt voor de ouder wordende en gevoelige huidjes.

Vandaag een simpel recept voor een gezichtsmasker met calamine poeder.

Ook fijn als je een beetje te veel zon hebt gehad, dan geeft dit masker meteen verlichting.

 

Wat heb je nodig voor je calamine klei masker 

Calamine poeder

Abrikozenpitolie of amandelolie

Neroli Lavendel of Geranium etherische olie (naar keuze)

Een glazen schaaltje

Roerstaaf

Kwast om het masker mee aan te brengen (of je neemt je vingers)

Doe één eetlepel calaminepoeder in het schaaltje en voeg hier nu 1 a 2 eetlepels olie bij. Het masker moet stevig zijn maar toch vloeibaar genoeg om het makkelijk aan te kunnen brengen.  Roer goed door en voeg hier nu 5 druppels etherische olie naar keuze aan toe.

 

Gebruik

Reinig je huid eerst grondig bijvoorbeeld met deze kokosscrub 

Breng een dikke laag van het masker op je gezicht aan en laat dit 10 tot 20 minuten zitten. Het masker droogt dan langzaam op.

Reinig je gezicht hierna met ruim water. Er blijft een dun laagje olie op je huid achter, dit kan je inmasseren en eventueel daarna nog een lekkere crème gebruiken.

Ook interessant:

Rozengeranium gezichtscreme

Anti rimpel oogcreme

Kokosolie gezichtsscrub

Kamille face wash

Overzicht van alle recepten

Calamine poeder bestellenAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!