Google


Cayenne zalf

Cayenne zalf is een verwarmende zalf die verlichting geeft bij spier- en gewrichtspijn.  


Tijdens deze koude en donkere tijd van het jaar is het tijd om een verwarmende zalf te maken met  één van de heetste en meest populaire kruiden in de wereld: cayennepeper.

De voordelen voor de gezondheid van cayennepeper zijn werkelijk verbluffend! Het is een zeer goede kruiden pijnstiller. 

De warmte van de cayenne zalf wordt veroorzaakt door het ingrediënt capsaicin, die zich in de cayenne peper bevindt. Het stimuleert de bloedstroom, die kan helpen bij de genezing van kneuzingen, spierpijn en sommige gewrichten.  

De zalf verlicht ook bij menstruatiepijn, hoofdpijn en pijn van arthritis.

 

Wat heb je nodig voor cayenne zalf


  • 150 ml. olijfolie

  • 15 gram cayennepeper

  • 2 eetlepels (15 gram) bijenwas

  • 20 druppels pepermunt etherische olie

Je begint met een kruidenolie te maken van de cayennepeper en de olijfolie.

Meng de cayennepeper met de olijfolie in een glazen maatbeker of een schoon potje (bijvoorbeeld een jampotje) en verwam dit mengsel in een pan met warm water (au bain marie) voor ongeveer 30 minuten. Laat het geheel dan afkoelen en laat het mengsel 24 uur staan zodat de werkstoffen van de cayennepeper goed in de olijfolie kunnen trekken. De olijfolie krijgt nu een mooie rode kleur.

Na minstens 24 uur zeef je de olijfolie door een zeef met kaasdoek of een koffiefilter zodat alleen de olijfolie overblijft zonder de cayennepeper.

Dan verwarm je de bijenwas in een leeg potje of maatbeker ook au bain marie totdat het gesmolten is. Nu giet je de olijfolie bij de bijenwas en blijf goed roeren totdat het geheel gesmolten is en goed gemengd.

Haal het geheel van het vuur en het glas uit het water en voeg de pepermunt etherische olie toe.

 

Pepermunt etherische olie heeft niet alleen een aangename geur, maar zorgt ook voor een warm-koud effect.  

En pepermunt etherische olie heeft ook nog pijnstillende eigenschappen.


Nog even goed doorroeren en giet je zalf dan in lege schone potjes.  Bijv. 6 potjes van 30 ml.


 

Gebruik

Masseer de cayenne zalf meermaals per dag op de pijnlijke plekken van je lichaam. De zalf werkt verwarmend en tegelijkertijd verkoelend door de pepermunt. Het geeft een aangenaam gevoel.

Heb je een gevoelige huid test dan eerst op een klein stukje om te kijken hoe je huid reageert.

Bij reumatische handen kan je de zalf voor het slapen gaan inmasseren en dan een paar dunne katoenen handschoenen dragen.

Let op: Als cayennepeper in contact komt met open wonden, je slijmvliezen of ogen geeft het een brandend gevoel!

Zorg er daarom voor dat je je handen grondig wast na het aanbrengen van cayennezalf of gebruik handschoenen bij het aanbrengen.

 

Hier kan je meer lezen over de geneeskracht van cayenne peper.Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!