Google


Citroenmelisse gezichtstonic

Deze verzachtende citroenmelisse gezichtstonic is zeer geschikt voor een onzuivere huid of als je snel last hebt van huidirritatie of eczeem. Een gezichtstonic, ook wel toner of lotion genoemd, is eigenlijk een belangrijk onderdeel van je dagelijkse gezichtsverzorging.

Want een tonic zuivert je huid, herstelt de pH-waarde en houdt de vochtbalans op peil.

Mild samentrekkende plantaardige ingrediënten verfijnen je poriën en natuurlijke etherische oliën geven een aangenaam fris gevoel.

Na gebruik van een tonic is je huid schoon en vitaal en optimaal voorbereid op de verzorging.

De ingrediënten voor je citroenmelisse gezichtstonic

Voor deze gezichtstonic heb je nodig.... ja, je raadt het al: citroenmelisse.

Verder heb je nodig kokend water en weingeist biologische alcohol.

Meer heb je niet nodig om een heerlijk geurend gezichtswater te maken. 

Als je een gecombineerde huid hebt kan het fijn zijn om een theelepeltje plantaardige glycerine aan je gezichtslotion toe te voegen.


Recept

Neem een handvol (verse of gedroogde) citroenmelisse blaadjes en giet hier 100 ml. kokend water over, laat dit afkoelen. 

Neem dan een donker glas flesje van 100 ml. en doe hier 20 ml. weingeist biologische alcohol in, vul dan aan met 80 ml. van de afgekoelde citroenmelisse thee.  Heb je een gecombineerde/droge huid voeg dan nog een theelepel plantaardige glycerine toe aan je tonic. 

Even schudden en klaar is je citroenmelisse tonic. 

Spray een beetje lotion op een wattenschijfje of direct op je gezicht. Heerlijk verfrissend!


Glazen flesjes, gedroogde citroenmelisse en weingeist biologische alcohol vind je hier.Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!