Google


Desinfecterende handgel

Een desinfecterende handgel is makkelijk zelf te maken en eigenlijk mag die niet ontbreken in je huishouden en in je tas of jaszak. 


Je handen zijn een grote bron van bacteriën. Ze raken van alles aan, van je toetsenbord tot deurklinken en van je telefoon tot trapleuningen.

Het is daarom belangrijk dat je je handen geregeld wast, maar omdat je meestal niet ieder half uur naar een wastafel kunt lopen om je handen te wassen, kan je ook gebruik maken van een desinfecterende gel.

Super handig voor in je tas (de kleine flesjes dan), heel fijn naast je computer, of in de keuken.

Maar aan desinfecterende handgel die je in de winkel kunt kopen zit een nadeel. Deze producten bevatten meestal de stof triclosan. Triclosan is een krachtige antibacteriële en schimmelwerende chemische stof en wordt geassocieerd met de ontwikkeling van allergieën bij kinderen.  Triclosan kan de bacteriële flora veranderen op de huid, in de mond en in de darmen.

Lees hier meer over triclosan en andere schadelijke stoffen in cosmetica producten.

Dus een goede reden om je desinfecterende gel zelf te maken en moeilijk is het niet.


Wat heb je nodig voor desinfecterende handgel:

Gebruiksaanwijzing

Doe alle ingrediënten in een glazen maatbeker en roer goed door zodat alles goed vermengd wordt.

Giet dan alles in een lege zeepdispenser en vanuit deze zeepdispenser kan je een klein kunststof flesje (bijv. oude lege flesjes van een handgel) vullen om mee te nemen voor onderweg.

En de zeepdispenser met de overige handgel gebruik je thuis.

Mocht je niet houden van de geur van tea tree en/of lavendel dan kan je ook experimenteren met andere soorten desinfecterende etherische olie zoals bijv. citroen, rozemarijn, salie of pepermunt.  

Een ander voordeel van deze handgel is dat je handen er niet van uitdrogen maar juist lekker zacht worden.

De handgel is wel wat dunner dan de standaard producten die je in de winkel kunt kopen maar dat is een kwestie van even wennen.


Ook interessant:

Calendula zalf

Oogmake-up remover


Aloe vera gel, hamamelis hydrolaat en etherische olie bestellen
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!