Google


DIY Desinfecterende doekjes

Deze DIY desinfecterende doekjes zijn super handig in gebruik als je even snel iets wilt schoonmaken.

De meeste desinfecterende doekjes die je in de winkel kunt kopen bevatten allerlei schadelijke ingrediënten en vaak ook syntetische parfum.

Dat kan schadelijk zijn voor je gezondheid en die van je familie en huisdieren.

En het is echt zo simpel om deze doekjes zelf te maken. 

In deze handleiding maak ik deze doekjes met een keukenrol maar als je nog beter voor het milieu wilt zijn dan kan je ook katoenen doekjes gebruiken die je in een afsluitbare container doet. Deze katoenen doekjes kan je ook maken van oude witte t-shirts of bijv. dunne (of oude) theedoeken.

Wat heb je nodig voor je diy desinfecterende doekjes?

1 rol keukenpapier (zonder print)

400 ml. warm water

2 eetlepels olie (bijv. olijfolie, amandelolie of wonderolie)

3 druppels citroen etherische olie

3 druppels tea tree etherische olie

2 druppels tijm etherische olie

1 eetlepel neutrale vloeibare zeep (bijv. handzeep of je zelfgemaakte vloeibare zeep)

1 luchtdicht afsluitbare container. (bijv. een lege afsluitbare yoghurtbeker van Griekse of Turkse yoghurt, een oude lege verpakking van desinfecterende doekjes) 

Met de etherische olie kan je ook afwisselen en zelf je favoriete geur maken.

Andere etherische olie die je kan gebruiken voor je desinfecterende doekjes zijn:

Sinaasappel, Grapefruit, Rozemarijn, Pepermunt, Wintergroen, Eucalyptus en Kaneel. 

Hoe werkt het?

Snij de keukenrol door de helft met een broodmes (of als je dat hebt een elektrisch mes). Bij mij ging het heel makkelijk met het broodmes. Gebruik de helft nu en bewaar de andere helft voor de volgende keer.

Doe het water, de olie, de etherische olie en de zeep in een maatbeker en roer even voorzichtig door.

Leg de keukenrol in de container en giet het mengsel eroverheen. Doe dan de deksel erop en laat het mengsel 10 minuten intrekken.

Keer dan de container om en laat het geheel nog 10 minuten staan zodat de hele keukenrol het vocht goed geabsorbeerd heeft.

Verwijder dan voorzichtig het karton uit de keukenrol en je kan je doekjes vanuit het midden trekken als je ze nodig hebt. 


Gebruik deze doekjes om je aanrecht snel schoon te maken, deuren, kranen, lichtknopjes te desinfecteren etc. etc.

En zelfs je kinderen kunnen mee helpen want je hoeft je geen zorgen te maken over schadelijke stoffen. 

Variaties

Je kan ook een variatie maken op je desinfecterende doekjes bijvoorbeeld voor babydoekjes/snoetenpoetsdoekjes of vochtig toiletpapier door andere etherische olie te gebruiken.

Voor babydoekjes/snoetenpoetsdoekjes 10 druppels lavendel etherische olie. Of 5 druppels lavendel etherische olie en 5 druppels mandarijn etherische olie

Vochtig toiletpapier kan je maken met bijvoorbeeld lavendel etherische olie, geranium etherische olie of wierook etherische olie.

Ook kan je aan zowel de baby-/snoetendoekjes als het vochtig toiletpapier een scheutje aloe vera gel toevoegen voor een extra verzorgend effect.


Ik ben benieuwd waarvoor jij je diy desinfecterende doekjes gebruikt. Ik zou het leuk vinden als je hieronder je commentaar achter laat.

Wil je nog meer recepten voor natuurlijk schoonmaken:

Citrus ontvetter

Natuurlijk huishouden

Aromatherapie Huismiddeltjes

Home
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!