Google


DIY reed diffuser

Een DIY reed diffuser maak je makkelijk zelf met deze handleiding.

Reed diffusers zien er erg leuk uit, maar de ingrediënten zijn vaak nogal chemisch en dus slecht voor het milieu en je gezondheid.

Met deze handleiding kan je zelf een reed diffuser maken met natuurlijke ingrediënten.

Bovendien is het heel gemakkelijk en werkt het goed!Benodigdheden voor je diy reed diffuser

  • Glycerine of een plantaardige olie naar keuze (neem een vloeibare olie die geen geur heeft zoals  zonnebloemolie of amandelolie), 
  • Wodka of pure alchohol. Het beste werkt alcohol met een hoog alcohol percentage. Hier vind je biologische alcohol (weingeist) maar je kunt ook ethanol bij de drogist halen.
  • Etherische olie naar keuze 
  • Een lege fles/vaas met een kleine opening
  • Speciale reed geurstokjes!  In de webshop vind je bamboe stokjes en zwarte stokjes van speciaal kunststof die nog beter geur afgeven.

    Saté-stokjes werken ook, maar geven minder geur af.


Werkwijze


Mijn ervaring is dat de glycerine in combinatie met alchohol de beste resultaten geeft in een diy reed diffuser. Je kunt eventueel ook plantaardige olie nemen maar dat geeft toch iets minder geur af. 

Afhankelijk van het flesje/vaasje wat je gaat gebruiken moet je de hoeveelheden zelf even aanpassen maar dit is het basisrecept:

Je maakt eerst een geurbasis van 1 deel glycerine (of olie) en 1 deel alcohol (bijv. 25 ml. glycerine en 25 ml. alcohol), doe dit in een afsluitbaar potje (bijv. een leeg schoon jampotje) en even goed schudden zodat de glycerine en alcohol goed mengen.

Dan kan je de etherische olie toevoegen. De ratio voor een goede geur is 75 % geurbasis met 25% etherische olie. Als je 50 ml. geurbasis hebt (meestal is dat voldoende voor 1 klein vaasje met 8-10 stokjes) dan heb je 12 ml. etherische olie nodig. 

Dat is natuurlijk ook afhankelijk van welke etherische olie je gebruikt, sommige geuren ruiken sterker en dan heb je minder nodig of soms ook wat meer.

Citrusgeuren vervliegen bijvoorbeeld sneller dan zware geuren zoals patchouli en ylangylang.

Een kwestie van experimenteren wat voor jou het beste is.

Als je de etherische olie hebt toegevoegd het geheel nog even goed schudden. 

Giet de vloeistof in het flesje/vaasje wat je wilt gebruiken en voeg je stokjes toe. Na een paar uur de stokjes omdraaien en dit kan je dan elke paar dagen doen als de geur minder wordt.

Als de geur echt verdwenen is, voeg je gewoon nog wat druppels etherische olie toe!

Na een aantal weken is de vloeistof geheel verdampt door de stokjes en kan je weer een nieuwe geur maken.


Dit zou je ook kunnen interesseren:


Luchtverfrisser recepten:

Aromatherapie luchtverfrisser

Gel luchtverrfisser 

Soy wax melts

Soja geurkaarsen

Potpourri

Aromadiffuser

Olijfolie geurkaars

Reed Diffuser

Kaneel hangers

Bijenwas geurkaarsen

Citronella tuinkaars

Katalytische aromalampAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!