Google


DIY Vlekkenstift

In plaats van een dure vlekkenstif in de winkel te kopen die vol zit met chemicaliën kan je beter zelf je eigen diy vlekkenstift maken.

 

Met alleen maar natuurlijke ingrediënten zoals ossengalzeep, soda en azijn.

Dit recept is voldoende voor 1 deostick en 2 lippenbalsemsticks (de kleine vlekkenstiften zijn super makkelijk om mee te nemen voor als je onderweg eens een ongelukje hebt.

Deze stick bestaat onder meer uit ossengalzeep. Ossengalzeep is een al heel oud recept op basis van pure zeep en ossengal. Het is een echte dieptereiniger om vooral vet-,vruchten-, wijn-, chocolade- en inktvlekken uit textiel te verwijderen. Ossengalzeep is biologisch afbreekbaar en bevat geen chemische bleekmiddelen. Kortom, een natuurvriendelijk wondermiddel.

Deze kracht wordt nog verder versterkt in combinatie met de zeepvlokken of gerarspte marseille zeep.

Azijn en soda helpen de vlek dan ook op te lossen in de wasmachine.

 

Benodigdheden voor je diy vlekkenstift

  • 30 gram zeepvlokken (of geraspte marseillezeep)
  • 45 gram geraspte ossegalzeep
  • 15 gram soda
  • 2 eetlepels natuurazijn (kleurloos)
  • 5 eetlepels water

 

1 lege deostick en 2 lippenbalsemsticks


Recept

Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en laat het geheel op laag vuur onder constant roeren smelten tot een zachte crème/puddingachtige egale massa (dit kan wel 10 minuten duren).

         

Doe dan de massa in een stevig plastic zakje en druk het geheel in een hoek, knip de punt af en nu heb je een soort spuitzak waarmee je de deostick en lippenbalsemsticks kunt vullen. Het beste vul je eerst de lippenbalsemsticks want de massa wordt snel kouder en steviger en dan krijg je het niet meer in de kleine sticks.  De deostick kan je het beste van bovenaf vullen, dit gaat het makkelijkste.

 

1 dag open laten staan zodat de sticks goed kunnen drogen en dan afsluiten met het dopje en kan je ze gebruiken. 

 

Gebruik

Maak de vlek nat met een beetje water en wrijf dan met de vlekkenstick over de vlek.  Goed inwrijven en dan in de wasmachine en wassen op je normale programma.

Gebruik je de kleine stick voor onderweg, maak dan de vlek even vochtig met een beetje water, met de stick de vlek inwrijven, met een vochtig doekje even goed over de vlek wrijven om de vlek en zeep te verwijderen. Dan droogdeppen met een droog doekje.

 


Wil je alle recepten op een rijtje en nog veel meer tips? 


Klik hier voor meer informatie over het natuurlijk huishouden e-bookAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!