Google


DIY warmtekussentje

Dit is super relaxed!

Zo’n heerlijk diy warmtekussentje in je nek, op je buik of in bed bij koude voeten.

En wat nog beter is, het is heel makkelijk zelf te maken!

En met een paar druppeltjes etherische olie maak je van je warmtekussentje een snelle hulp bij allerlei kwaaltjes.

 


Warmtekussentjes zijn natuurlijk al lang bekend en de meest bekende is wel de hittepit, die gevuld is met kersenpitten. Als je eens gaat snuffelen op internet dan kom je veel verschillende recepten tegen voor een diy warmtekussentje en allemaal met verschillende soorten vulling.

Je kunt ze vullen met kersenpitten, graan, lijnzaad of rijst.

Ik heb zelf voor rijst gekozen, het is goedkoop, makkelijk te krijgen en de kussentjes met rijst vormen zich goed naar je lichaam.

Daarnaast neemt rijst in de magnetron de warmte snel op en houdt het lang vast. 

Je kunt je diy warmtekussentje een geur geven met etherische olie.

Bijvoorbeeld lavendel om te ontspannen, lavendel en pepermunt bij hoofdpijn, scharlei en lavendel bij menstruatiekrampen, lavendel en wintergroen bij spierkrampen en verspanningen. Lavendel is echt mulftifunctioneel inzetbaar maar de andere etherische oliën zijn natuurlijk ook fijn om te gebruiken.

Je kunt in je kussentje samen met de rijst ook nog wat gedroogde lavendelbloemetjes erbij doen voor extra geur. 

 

Wat heb je nodig voor je diy warmtekussentje

  • 1 katoenen theedoek

  • 2 kilo rijst 

  • etherische olie naar keuze

  • optioneel gedroogde bloemetjes passend bij je etherische olie


Het is een beetje afhankelijk van de grootte van je theedoek hoeveel kussentjes je eruit kunt maken. Ik had een theedoek van 65 bij 51 cm, en heb die gehalveerd voor 2 kussentjes die ik beide met 1 kilo rijst heb gevuld. 

Je knipt de theedoek doormidden en legt deze met de goede kanten op elkaar, naai de zijkanten dicht maar laat aan 1 kant een opening van ongeveer 4 centimeter. Draai het kussen door de opening naar buiten zodat de goede kant buiten komt. 

Neem nu een trechter, steek die in de opening en vul het kussen met de rijst.

Naai de opening dicht en je diy warmtekussen is klaar. 

Ik heb van mijn theedoek 2 vierkante kussentjes gemaakt maar je kan natuurlijk ook een langwerpig kussen maken voor in je nek.

Knip de theedoek doormidden
Dichtgenaaide theedoek omkeren
Vullen met een trechter

Hoe te gebruiken?

Verwarm het kussen ongeveer anderhalve minuut op 650 watt in de magnetron (de eerste keer even uittesten wat bij jouw magnetron het beste werkt). En druppel dan een paar druppeltjes olie op het kussen voor een heerlijke geur.


 


In de winter kan je natuurlijk je kussen ook op de centrale verwarming leggen.

Maak het kussen dan wel even vochtig een plantenspuit zodat de rijst niet uitdroogt.

Warmtekussentje van een sok

Heb je geen naaimachine of weinig tijd dan is dit warmtekussentje van een lange kous of sok zo gemaakt. Je vult de sok met rijst (en eventueel gedroogde lavendel of andere bloemetjes) en knoopt of naait hem dan dicht.

Makkelijker kan echt niet!Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!