Google


Douche smoothie

Deze douche smoothie ziet eruit alsof je hem zo op kan drinken maar is gemaakt om mee te douchen.


Met verzorgende olie voor een zijdezachte huid en je kan de douchesmoothie ook gebruiken om mee te scheren.

Veel heb je er niet voor nodig en waarschijnlijk heb je de ingrediënten al in huis:

Benodigdheden voor je douche smoothie

20 gram geraspte zeep of zeepvlokken

40 gram kokend water

30 gram plantaardige olie.

Ik heb zoete amandelolie genomen maar je kunt ook elke andere vloeibare plantaardige olie nemen zoals bijv. druivenpit, zonnebloem, soja of walnoot olie.

Eventueel nog 5-8 druppels etherische olie naar keuze

 

Gebruiksaanwijzing

Rasp een stuk zeep heel fijn tot je 20 gram hebt. Het beste kan je hiervoor een stuk natuurlijke zeep nemen eventueel met een geurtje.

Als je een zeep neemt met een geur heeft je douche smoothie meteen een lekker geurtje en dit kan je dan nog aanvullen met etherische olie.

  

Of je neemt een zeep zonder geur en voegt etherische olie voor de geur toe.

De zeepvlokken uit de webshop zijn ook zeer geschikt om een douchesmoothie mee te maken. 

Doe de fijngerapste zeep in een glazen schaal of maatbeker en zet deze op de weegschaal. Giet hier dan 40 gram kokend water op (let op, dit is maar een klein beetje water). Roer even goed door zodat de zeep een beetje gaat smelten en laat het geheel een beetje afkoelen (af en toe nog even roeren). Als het geheel lauw is voeg je de plantaardige olie toe en eventueel je etherische olie.

Dan neem je de mixer en mixt het geheel tot een cremige massa die eruit ziet als slagroom.

En klaar is je douchesmoothie!

Doe je smoothie in leuke glazen potten (of als je dat liever niet in de douche gebruikt kan je natuurlijk ook kunststof nemen). 

Deze hoeveelheid is voldoende voor 2 potjes. Het beste zet je 1 potje in de douche en bewaar je de andere tot gebruik in de koelkast. 

Bij het douchen neem je een ruime hoeveelheid douche smoothie in je handen en schuim je jezelf hier heerlijk mee in.

Goed afspoelen en je huid is zijdezacht.

 

Deze douchesmoothie is ook heel fijn voor kleine kinderen als je hem maakt met een natuurlijke zeep en de etherische olie weg laat.

Deze douchesmoothie schuimt wel wat minder dan een douchegel uit de winkel. Mocht je liever een douchesmoothie hebben die meer schuimt voeg dan 50 ml. betaine toe aan je douchesmoothie, voorzichtig doorroeren en je douchesmoothie zal meer schuimen.

Dit recept het ik ook gebruikt als basis voor een scheerschuim recept

Dit zou je ook kunnen interesseren:

Vanille bodylotion bar

Romige whipped shea butter

Rozengeranium gezichtscremeAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!