Google


Drogerballen zelf maken van wol

Drogerballen zijn goed voor het milieu en je was. Je laat ze meedraaien in de droger. Ze zorgen ervoor dat je was sneller droogt, zachter is en dat je was niet statisch wordt. En je kunt ze makkelijk zelf maken van wol. 

Voordeel is dat je er een paar druppels etherische olie op kunt doen zodat alles lekker ruikt.

Daardoor bespaar je ook nog eens de chemische drogerdoekjes die niet echt gezond zijn voor jezelf en voor het milieu.

Een natuurlijke manier om je was superzacht te krijgen en naar je favoriete etherische olie te laten ruiken. Denk maar eens aan heerlijke zachte handdoeken met de geur van lavendel.  


Wat heb je nodig?

Een bol natuurlijke wol, let op het moet wel echte wol zijn en geen syntetisch garen want het is de bedoeling dat de wol vervilt in de wasmachine. En een oude panty.

Gebruiksaanwijzing

Neem het begin van de draad wol en wikkel die 10 keer om je middel en wijsvinger. Haal het van je vinger af en wikkel de draad dan 3 keer om het midden (dan ziet het eruit als eens strik).

Dit is de basis van je bal, wikkel hier de draad strak omheen en maak er een bal van. Ga hier mee door totdat je bal de grote heeft van een tennisbal.

Doe dit totdat je minimaal 4 ballen hebt. 

Knip het been van een panty af. Doe de eerste bal in de voet van de panty en knoop dit direct boven de bal dicht, doe dan de volgende bal erin en knoop dicht, herhaal dit totdat alle ballen in de panty zitten.

Was dan de ballen mee met een was op de hete stand (60 of 90 graden). Hierdoor gaat de wol vervilten waardoor je een stevige, vaste bal krijgt. Als de ballen gewassen zijn doe het geheel dan in de droger op de hoogste stand.

Nadat de ballen compleet gedroogd zijn kan je ze uit de panty halen en zijn ze klaar voor gebruik. 

Als je de volgende keer je was in de droger doet druppel dan een paar druppels van je favoriete etherische olie op de drogerballen en doe ze samen met de was in de droger.

Varieer met de hoeveelheid etherische olie als je een sterkere of minder sterkere geur wilt.

Geniet van een zachte, heerlijk geurende was.

Wil je nog meer leuke recepten om zelf te maken:

Je eigen wasmiddel maken

Natuurlijke allesreiniger 

Desinfecterende doekjes

HomeAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!