Google


Etherische olie bij spijsverteringsproblemen

Een combinatie van etherische olie bij spijsverteringsproblemen kan een goede hulp zijn bij brandend maagzuur, opgeblazen gevoel. buikpijn en zelfs misselijkheid en diarree.

Er zijn verschillende etherische oliën die goed werken bij spijsverteringsproblemen en buikklachten en gelijk verlichting geven.Pepermunt etherische olie is daarvan het meest bekend maar ook gember en kardamom bewijzen goede diensten bij spijsverteringsproblemen.

Etherische oliën bieden een zachte natuulijke remedie bij buikpijn, brandend maagzuur en een opgeblazen gevoel. 


Je kan het na elke maaltijd gebruiken om je spijsvertering te ondersteunen, of als je een opgeblazen vol gevoel hebt of brandend maagzuur na een uitgebreide of late maaltijd.

Hieronder vind je een recept voor een verlichtende olie die ook nog eens heerlijk ruikt.

Deze combinatie van etherische olie bij spijsverteringsproblemen is pijnstillend, ontstekingswerend, krampwerend en ontlast een geprikkeld maag-darmsysteem.

Recept


Meng deze etherische olie in 30 ml. jojoba of amandel olie en bewaar in een donkere glazen fles.

Als je last hebt van een opgeblazen gevoel of brandend maagzuur masseer dan je buik (en eventueel ook borst bij brandend maagzuur) met een paar druppels van deze etherische olie compositie voor verlichting.

Je kan deze blend (zonder de jojobaolie) ook in een inhaler doen en gebruiken om te inhaleren bij misselijkheid of reisziekte. 

Heb je geen inhaler dan kan je deze kopen in de Aromatherapie Webshop of er zelf ook makkelijk  één maken.

Neem een heel smal donker flesje (bijvoorbeeld een leeg flesje van etherische olie) en doe daar een theelepel zeezout of zuiveringszout (baksoda) in. Voeg dan de etherische olie van bovengenoemde compositie toe. Doe de dop op het flesje en schud het flesje goed om alles te mengen.

Om te gebruiken neem inhaleer je het aroma vanuit het flesje met drie lange, diepe ademhalingen. Probeer door je neus adem te halen. Wacht dan eventjes en neem nog drie lange diepe ademhalingen.

Doe dit tot drie keer. Herhaal als de klachten weer terugkomen.

Dit zou je ook kunnen interesseren:

Aromatherapie bij verkoudheid en griep

Tea tree olie bij oorpijn

Etherische olie bij hoofdpijn

HomeAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!