Google


Fat flush water

Op het internet kwam ik dit recept tegen voor fat flush water. Het komt uit de Amerikaanse versie van The Biggest Loser en het is een recept dat Dr. Oz ook promoot in zijn programma.

Het is natuurlijk geen wonderwater om je vet weg te spoelen maar het helpt je lichaam te ontgiften en het is wel een hele gezonde manier om voldoende water te drinken. De moeite waard om te proberen.

Water is gezond en helpt je lichaam om zich te reinigen en afvalstoffen te verwijderen.

Veel mensen hebben echter moeite met het drinken van voldoende water op een dag.

Water met een smaakje is dan een goede oplossing.  

Je kan heel simpel 1-2 druppels biologische citrus etherische olie (bijv. biologische sinaasappel, limoen, grapefruit of citroen etherische olie) toevoegen aan een glazen karaf met 1 liter water.  Een andere mogelijkheid is om je eigen fruit water te maken. 

Wat heb je nodig?

1 grote glazen waterkan gevuld met 1-1,5 liter water.

1 grapefruit (of eventueel een citroen maar een grapefruit is beter)

1 mandarijnen (als je die niet kan krijgen kan je eventueel ook een sinaasappel nemen)

1 komkommer

Een paar blaadjes verse munt.

 

De bereiding

Snij alle vruchten in schijven of partjes. Als je geen biologisch fruit hebt dan moet je ze eerst schillen. Het is verstandig om de grapefruit in ieder geval te schillen omdat de schil van de grapefruit het water bitter kan maken als het wat langer staat.

Let ook op als je medicijnen neemt dat grapefruit hier invloed op kan hebben, dan liever citroen nemen i.p.v. grapefruit.

Doe alle vruchten en de pepermuntblaadjes in de kan en vul aan met (gefilterd) water. Het beste is om je water de avond van te voren te maken voor je naar bed gaat. En dan een nacht in de koelkast laten staan.  Dan kunnen de voedingsstoffen en smaak goed in het water trekken. De volgende dag kan je het water dan drinken en eventueel kan je het water weer aanvullen zodat je de hele dag voldoende kunt drinken.

Wel elke dag een nieuwe kan fat flush water maken met verse vruchten. 

Hier nog een engelstalig video filmpje met meer informatie en tips over het fat flush water

Interessante links:

Superfoods

Gezonde voeding

Koken met etherische olie

HomeAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!