Google

    Gel en waxen

Aloe Vera 

Aloë Vera gel is de gel uit de bladeren van de Aloë Vera plant. De gel beschermt het celmembraan van de huid en werkt antibacterieel, antiviraal en schimmeldodend. Het bindt vocht in de huid, versnelt de vorming van nieuwe huidcellen en werkt helend. Deze gel kan uitstekend gebruikt worden in zonnebrandcrèmes, aftersuncrèmes of in huidcrèmes. 

Bijenwas 

Bijenwas is een stofwisselingsprodukt van de honingbij en wordt door de bijen gebruikt voor de bouw van raten. Vanwege zijn hardheid, het smeltpunt ligt rond de ± 60° C. kan de was niet puur als zalfbasis aangewend worden maar dient gemengd te worden met bijv. vette plantenoliën. Het wordt niet ranzig en is vaak een bestandeel van crèmeparfum en andere hoogwaardige crèmes, de was verhoogt hier de smeerbaarheid.

Bijenwas laat zich goed mengen met etherische oliën en andere basisoliën. Gebruik de was in mengsels o.a. in; zalf- en crèmebasis, scrubcrèmes, lipbalsems en lippenstiften, lotions, oogcrèmes en huidoliën.

Bijenwas wordt ook gebruikt om kaarsen van te maken.

Glycerine

Glycerine is een heldere, kleurloze, geurloze, in water oplosbare vloeistof. Het wordt ook wel gebruikt als verdikkingsmiddel en oplosmiddel. Veel stoffen lossen namelijk beter op in glycerine dan in water. Glycerine heeft ook de eigenschap om vocht aan te trekken en vast te houden. Let er wel op dat je  glycerine gebruikt die  100% plantaardig is.

Plantaardige glycerine kan gebruikt worden in tal van producten.

Plantaardige glycerine wordt gemaakt van de oliën en vetten van plantaardige ingrediënten, in het algemeen kokosolie en palmolie. De olie wordt verhit tot een hoge temperatuur onder druk met water. De glycerine ruggengraat splitst af van de vetzuren, en wordt geabsorbeerd door het water, waaruit vervolgens geïsoleerd en gedistilleerd.

Soja wax

Sojawas is een was die ontstaat door harding van sojaolie met behulp van waterstof.

Sojawas wordt met name gebruikt in kaarsen, wax melts en massagekaarsen, maar is ook geschikt voor gebruik in plantaardige zalven en lotion bars.  Let bij aankoop altijd op dat je biologische of ecologische sojawas koopt om zeker te zijn van zuivere en natuurvriendelijke sojawas.

 

Meer informatie over:

oliën

boters

terug naar grondstoffen


Grondstoffen bestellen

Wil je zelf aan de slag met het maken van bodybutters, scrubs, zeep en andere producten neem dan eens een kijkje in de webshop.

Hier kan je al je grondstoffen bestellen die je nodig hebt en ook in kleinere hoeveelheden. Bij voorkeur in biologische kwaliteit.

Biologisch omdat je dan niet alleen iets goeds doet voor jezelf maar ook voor het milieu en onze toekomst. 

Daarnaast help je met elke bestelling in onze webshop ook de dieren in onze samenleving die het niet zo goed hebben. 

We hebben vele verschillende producten van etherische olie, basisolie en boters tot natuurlijke kleurstoffen en werk- en verpakkingsmateriaal.

Zodat je alles in 1 keer kunt bestellen en daardoor verzendkosten kunt besparen.

Naar de webshop gaanAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!