Google


Geurende haver peelingzakjes

Deze geurende haver peelingzakjes kan je onder de douche of in bad gebruiken voor een zachte verzorgende scrub van je huid.


Haver doet wonderen voor je huid. Niet alleen als je het eet is het heel gezond maar ook bij gebruik in huidverzorgingsproducten.  Het werkt zuiverend, kalmerend en verzachtend en is zeer geschikt voor de gevoelige en droge huid. In het oude Griekenland, Egypte en Rome kende men al de geheimen van haver voor de huid en werd gebaad in havermoutbaden.

Je kunt haver gebruiken in bad (bijv. met dit havermout-lavendel badzout), in maskers en als geurende haver peelingzakjes. 

Het recept is heel simpel maar effectief, je kunt het snel maken en je hebt er niet veel voor nodig.


Wat heb je nodig voor je geurende haver peelingzakjes

  • 6 eetlepels havervlokken

  • 6 eetlepels zeepvlokken of geraspte zeep

  • 4 el. gedroogde bloemen

  • 32 druppels etherische olie

  • 4  vierkante gaasjes van minimaal 15 x 15 cm.

  • katoendraad of mooi lint


Je kunt voor je geurende haver peelingzakjes verschillende soorten gedroogde bloemen gebruiken en een daarbij passende etherische olie uitzoeken.

Ik heb deze keer gekozen voor gedroogde lavendelbloemetje en lavendel etherische olie en gedroogde rozenblaadjes en roos (of geranium) etherische olie.

Maar je kunt bijv. ook gedroogde kamillebloemen nemen met kamille etherische olie of 1 van de onderstaande combinaties:

gedroogde citroenschil, citroen etherische olie

gedroogde sinaasappelschil, sinaasappel etherische olie

neroli bloemetjes, neroli etherische olie

Of elke andere combinatie die je leuk vindt. 


Gebruiksaanwijzing

Mix de  havervlokken, zeepvlokken en gedroogde bloemen in een ruime kom of schaal.

Schep nu op ieder gaasje 3 eetlepels van het mengsel, druppel dan per gaasje 8 druppels etherische olie op het mengsel, leg hier dan nog 1 eetlepel van het havernout mengsel bovenop en sluit het gaasje door de 4 hoeken op te tillen.

Bind het dan dicht met een draadje of mooi lint. 

Gebruik je geurende peelingzakje onder de douche door het zakje voorzichtig over het lichaam te wrijven voor een zachte, geurende peeling. Laat het zakje na gebruik drogen want je kunt het zo meerdere keren gebruiken. 

Als je het lintje wat langer maakt met een lusje kan je het zo ergens ophangen of je hangt het zakje met een knijper aan het wasrek. 

In bad kan je het zakje onder de stromende kraan hangen of in bad laten drijven en ook als peeling gebruiken. 

Dit is natuurlijk ook een heel leuk en origineel cadeautje. Verpak de zakjes in een mooi doosje of een leuke weckpot. Hang er een kaartje aan met de gebruiksaanwijzing.
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!