Google


Gezichtstonic

Een gezichtstonic, ook wel toner of lotion genoemd, is eigenlijk een belangrijk onderdeel van je dagelijkse gezichtsverzorging.

Want een tonic zuivert je huid, herstelt de pH-waarde en houdt de vochtbalans op peil.

Mild samentrekkende plantaardige ingrediënten verfijnen je poriën en natuurlijke etherische oliën geven een aangenaam fris gevoel.

Na gebruik van een tonic is je huid schoon en vitaal en optimaal voorbereid op de verzorging.

Natuurlijke ingrediënten voor je diy gezichtstonic

Er zijn verschillende natuurlijke producten die je goed als tonic kan gebruiken.

Hydrolaten zoals rozenhydrolaat of lavendelhydrolaat zijn zeer geschikt als tonic en deze kan je ook in verschillende recepten gebruiken om zelf een gezichtstonic te maken.

Hydrolaten zijn bloemen- of kruidenwaters die als een bijproduct ontstaan door het specifieke productieproces van etherische oliën.

Hamamelis water ofwel toverhazelaar hydrolaat

Dit is een natuurlijk destilaat van de toverhazelaar dat wordt gewonnen uit de bladeren van deze plant. Het stimuleert de celvernieuwing van de huid en heeft dus een gunstig effect op de beschadigde huid. Het verstevigt de huid en verfijnt de poriën.Daarnaast werkt toverhazelaar desinfecterend en ontstekingsremmend. Handig dus voor als je last hebt van acne. 

Appelazijn is goed te gebruiken als tonic voor je huid. Het zuur van het azijn zorgt voor een juiste zuurgraad van de huid op een natuurlijke manier. Hierdoor wordt de bloedsomloop beter, sluiten de poriën en krijgt je een mooie gladde en zachte huid.

Ideaal wanneer je last hebt van een vette of droge huid. Ook werkt appelazijn erg goed om acne (puistjes) tegen te gaan.

De geur van appelazijn kan je verdoezelen door het te verdunnen met water of een hydrolaat en etherische olie.

Als je een droge huid hebt kan het fijn zijn om een theelepeltje plantaardige glycerine aan je gezichtslotion toe te voegen.

Hieronder vind je paar recepten voor fijne tonic die je zelf kan maken

Recepten voor zelfgemaakte natuurlijke gezichtstonic

Toverhazelaar tonic met rozen olie

Appelazijn tonic met sinaasappel etherische olie

50 ml. appelazijn

50 ml. water of 50 ml. oranjebloesem (neroli) hydrolaat

5 druppels sinaasappel etherische olie

 

Appelazijn lavendel tonic met tea tree

50 ml appelazijn

50 ml lavendel hydrolaat

5 druppels tea tree etherische olie


Aan al deze recepten kan je 1 theelepel plantaardige glycerine toevoegen als je last hebt van een droge huid.

Een tonic kan je 's ochtends en 's avonds gebruiken na het reinigen van je gezicht met de oil cleansing method of de kamille facewash en voor het aanbrengen van een serum en creme. 


Ook interessant:

Rozengeranium gezichtscreme

Jojoba lavendel serum
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!