Google


Gezonde voeding

Ik heb er lang over nagedacht of ik artikelen over gezonde voeding en recepten op deze website zou plaatsen.

Maar ik ben van mening dat als we nadenken over ons uiterlijk met gezonde producten zonder schadelijke ingrediënten dat we ook moeten zorgen voor een gezond innerlijk.

Daarnaast besparen we met zelf maken van vele producten ook een hoop plastic en verpakkings materiaal en dat is goed voor ons en het milieu.

En daarom vind ik dat recepten en informatie over gezond eten prima in het concept van de website past. 

En... veel van de producten die we gebruiken om zelf huidverzorgingsproducten te maken kunnen we ook gebruiken om te eten denk maar aan kokosolie, cacaoboter, avocado olie, olijfolie etc. 

Daarnaast kan je zelfs koken met etherische olie

Daarnaast is er over voeding en gezondheid zo ontzettend veel te vertellen en zijn er vele leuke tips en recepten die ik jullie niet wil onthouden.

Het is verbazingwekkend hoeveel producten je eigenlijk heel makkelijk zelf kunt maken zonder chemische toevoegingen of geraffineerde suiker. 

Heb je er wel eens aan gedacht om je eigen pindakaas te maken of tomatenketchup? Snel, goedkoop en veel lekkerder dan uit de winkel.   

In de komende tijd kun je hier steeds meer gezonde en bijzondere maar ook makkelijke recepten vinden zodat je gezond, gifvrij en natuurlijk lekker kunt eten.  

Ook wil ik je tips geven hoe je een voorraad aan kunt leggen van snelle en gezonde snacks, maaltijden en tussendoortjes zodat je niet meer naar fast food of ongezonde dingen hoeft te grijpen als je weer eens geen tijd hebt om te koken. 

Daarnaast wil ik je graag kennis laten maken met het belang van gezonde vetten, gezonde voeding en onze stofwisseling, de darmwerking en het belang van prebiotica en tips voor een gezond leven.

Mijn persoonlijke motto is om gezond te leven en zoveel mogelijk biologisch. Ik probeer elke dag mijn groene smoothie te drinken, eet zo weinig mogelijk geraffineerde producten en geen witte suiker maar ik maak mijn eigen gezonde chocolade (zonder suiker) en koekjes. En bak zelf mijn producten met speltmeel in plaats van gewoon meel. 

Maar ik eet wel met mate biologisch vlees, hou van chocolade en drink graag een glaasje rode wijn. 

Ik wil graag volop genieten van alles wat het leven te bieden heeft en daar hoort lekker eten met gezonde voeding ook bij. 


Recepten

havermout 
ontbijt

Pepermunt
likeur

choco-orange muffins

   spelt-    kaaskoekjes

suikervrije
fruit snoepjes

Suikervrije ontbijtkoek

zelfgemaakte 
tomaten ketchup

blauwe bessen 
haver muffins

Kruiden 
Olijfolie

Peterselie 
Olie

Italiaanse tomaten saus

Pindakaas

Nectarine jam Sinaasappelbloesem 


Speculaaskoekjes

in pot

Ik drink graag elke dag mijn (groene) smoothie. En ik merk dat mijn energie niveau veel hoger is als ik dit regelmatig doe. 

Smoothies, sappen en milkshakes helpen je namelijk om per dag alle nodige groente en fruit binnen te krijgen.

Ik vind het zelf heel leuk om zelf iedere keer iets nieuws uit te proberen maar ben je op zoek naar lekkere recepten voor je smoothies. milkshakes en fruitsappen dan kan ik je deze digitale boeken echt aanbevelen. 

Heerlijke recepten voor beginnende en gevorderde smoothie drinkers.

Leer alles over de gezondheidsvoordelen van smoothies.

Als je op de foto van het desbetreffende boek klikt dan krijg je meer informatie over het boek.

meer informatie

meer informatie

Interessante pagina's:

Koken met etherische olie

Prebiotica

Lactalbumine concentraat

Stofwisseling en afslanken

Gifstoffen en overgewicht

Groene smoothies

Superfoods

SuperzadenAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!