Google

Glasreiniger recept

Maak je spiegels en ramen blinkend schoon met dit snelle glasreiniger recept!

Met dit glasreiniger recept is het zelf maken van een glasreiniger zo eenvoudig en goedkoop dat ik me niet meer voorstellen waarom iemand het nog in de winkel zou kopen 

Daarnaast ruiken zelfgemaakte glasreinigers zo veel beter.

Zelf je glasreiniger maken is gezonder voor je familie en het milieu omdat zelfgemaakte glasreinigers niet giftig en biologisch afbreekbaar zijn.

Ander voordeel is dat je je sprayflacon weer opnieuw kan gebruiken en zo spaar je ook nog eens aan plastic afval. 

Super eenvoudig glasreiniger recept met azijn

Combineer 170ml witte (schoonmaakazijn) met 330ml gedistilleerd of gekookt water en voeg maximaal 5 druppels citroen en/of lavendel olie in een sprayflacon.

Goed schudden en klaar.

Of maak je eigen geurende citroen of sinaasappel schoonmaakazijn voor in je glasreiniger recept en voeg dan 5 druppels etherische olie naar keuze toe bijv. lavendel, eucalyptus of pepermunt.

Ja, het is werkelijk zo eenvoudig. Spuit je zelfgemaakte glasreiniger op het glazen oppervlak of de spiegel en wrijf droog en schoon met een oude krant of een microvezel doekje. 

Belangrijk om te weten als je natuurlijke glasreiniger gaat gebruiken.....

Begin met het onderstaande sterkere glasreiniger recept want waarschijnlijk heb je nog een wax laag van de commerciële glasreiniger op je ramen zitten.

De simpele glasreiniger kan deze niet verwijderen en daardoor blijf je strepen zien.

Als dat ook niet werkt gebruik dan onze exclusieve tips tegen streperige ramen.

Sterk glasreiniger recept

Dit recept is voor echt vieze, vette streperige ramen. Bijvoorbeeld na veel regen (of als je langere tijd de ramen niet hebt gelapt!), voor vieze autoruiten of na gebruik van commerciële glasreinigers.

Voeg ¼ theelepel (2 ml.) natuurlijke vloeibare zeep (bijv. afwasmiddel, groene zeep of castille zeep) toe aan 250 ml. gedestilleerd of gekookt water en 250 ml. azijn.

Voeg 5 druppels citroen, teatree of lavendel etherische olie toe en goed schudden.

Spuit op het glazen oppervlak of de spiegel en wrijf droog en schoon met een oude krant of een microvezel doekje.

Exclusieve tips tegen streperige ramen

Soms blijven ramen en/of spiegels streperig hoe ijverig je ook poetst. Deze aanslag kan komen door de was die gebruikt wordt in de commerciële glasreinigers.

Gebruik deze tips om deze was van je ramen te verwijderen en switch dan naar de natuurlijke glasreinigers. Probleem opgelost!

Combineer 125 ml. pure alcohol (alcohol ketonatus 96%, te koop bij de drogist en bijv. Kruidvat) en 125 ml. water met ¼ theelepel (2 ml.) natuurlijke vloeibare zeep (bijv. afwasmiddel, groene zeep of castille zeep).  Voeg 5 druppels citroen, teatree of lavendel etherische olie toe en goed schudden.

Spuit op het glazen oppervlak of de spiegel en wrijf droog en schoon met een oude krant of een microvezel doekje. Let op: dit recept is niet zo milieuvriendelijk als de andere dus gebruik dit spaarzaam.

Overige tips

  • Poets je ramen of spiegels met oude kranten, dit geeft een zeer goed streeploos resultaat en laat een vuilwerende laag achter op je glas. 

  • Lap geen ramen in de zon. De strepen ontstaan doordat de zon de ramen te snel laat drogen.

  •  Wrijf de buitenkant van het glas in horizontale richting en de binnenkant in verticale richting. Zo kan je zien waar je nog moet poetsen. 

  • Gebruik een schone schoolbord reiniger (zo’n ouderwetse waarmee het krijt van het schoolbord gewreven wordt) om je ramen te polijsten na het schoonmaken. Wel een goede kwaliteit gebruiken. 

Nog meer tips en recepten voor natuurlijke schoonmaakmiddelen:

Allesreiniger

Badkamerreiniger

Afwasmiddel

Vaatwaspoeder en tabletten

DIY desinfecterende doekjes

Glasreiniger

Gootsteenontstopper

Zelf Wasmiddel maken

Zelf waspoeder maken

Wasverzachter maken

Drogerballen van wol

Citrus azijn maken

Rozenazijn maken

Vloeibare zeep maken

Desinfecterende spons reiniger spray

Middel tegen huisstofmijt

Lavendel stofdoekjes
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!