Google


Hamamelis dagcreme 

Deze hamamelis dagcreme is speciaal voor de vette huid en onzuivere huid. Het is een lichte, snel intrekkende verzorgende creme. Hamamelis hydrolaat (ook bekend als Toverhazelaar of Witch Hazel) is een belangrijk onderdeel van deze creme.

Het stimuleert de celvernieuwing van de huid en heeft een gunstig effect op de beschadigde huid. Het verstevigt de huid en verfijnt de porien. Daarnaast werkt de toverhazelaar desinfecterend en ontstekingsremmend. 

Door toevoeging van geranium, lavendel en roomse kamille etherische olie wordt het effect van de creme nog versterkt. 

Benodigdheden voor je hamamelis dagcreme:

 • 60 gram hamamelis hydrolaat
 • 16 gram jojoba olie
 • 4 gram tegomuls 
 • 1 gram cetylalcohol
 • 4 gram shea boter
 • 40 gram water
 • 10 druppels rokonsal
 • 2 druppels lavendel olie
 • 2 druppels roomse kamille olie
 • 4 druppels geranium olie
 • Digitale weegschaal
 • 2 Glazen maatbekers of potjes
 • Thermometer

Bedreidingswijze

Verwarm de jojobaolie samen met de tegomuls en cetylalcohol (de cetylalcohol zorgt ervoor dat je creme stabieler wordt, goed in de huid trekt en het heeft een matterende werking op de huid) au bain marie (het makkelijkste is om een glazen maatbeker of pot in een pan heet water te zetten) totdat de tegomuls en de cetylalcohol geheel opgelost zijn.  Goed roeren en opletten dat er echt geen korreltjes meer in zitten want anders krijg je later een korrelige creme. totdat ook het stearinezuur geheel opgelost is. Haal dan de maatbeker uit de pan en laat het geheel afkoelen tot 60 graden.

Doe in een andere maatbeker of glazen pot het hamamelis hydrolaat en het water en verwarm dit ook in een pan met warm water tot 60 graden.

Het handigste is om de temperatuur te controleren met een goede thermometer. Als het oliemengsel en het hydrolaat de gelijke temperatuur hebben dan zal het makkelijk met elkaar mengen. 

Als het hamamelis hydrolaat ook 60 graden is dan kan je het langzaam bij het jojoba mengsel gieten onder goed roeren. Je kunt roeren met een glazen roerstaaf of met zo'n klein melkopschuimertje, dat laatste werkt nog beter omdat de creme nu beter gemengd wordt.  Let goed op dat de olie en het water goed mengen. Als het niet goed mengt stop dan even met het hydrolaat toevoegen totdat het geheel weer een egale massa is en ga dan verder met toevoegen.  Klop het geheel totdat je een mooie, egale creme hebt en laat het dan onder regelmatig roeren afkoelen naar 35 graden. Voeg dan de rokonsal en de etherische olie toe. Nog even goed doorroeren en schep dan je creme in schone, gesteriliseerde (met kokend water omgespoelde) glazen potjes.

 

Bewaar je hamamelis dagcreme op een koele donkere plaats.

De creme is ongeveer 3 maanden houdbaar

 

Als ik creme maak heb ik altijd 1 klein potje in de badkamer staan en de rest bewaar ik in de koelkast.

Het is ook aan te bevelen om de crème met een spateltje uit de pot te halen om te voorkomen dat de hamamelis dagcreme sneller bederft doordat er bacteriën in komen.


Grondstoffen voor je crème bestellen.


Ook interessant:

jojoba lavendel gezichtsserum

kamille face wash

calendula zalf

citrus lavendel creme parfum
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!