Google


Hamamelis hydrolaat

Hamamelis hydrolaat of hydrosol is ook bekend als toverhazelaar water of het engelse Witch Hazel.

Het wordt gemaakt door het destilleren van de bladeren, bast en twijgen van de toverhazelaar. 

Het heeft een milde, lichte kruidachtige geur die daardoor goed gebruikt kan worden in huidverzorgings producten.

De PH waarde van Hamamelis hydrolaat ligt tussen de 4 en 4.2. 

Zonder conservering is het hydrolaat maar kort houdbaar en wordt daarom bijna alleen maar met een (natuurlijke) conservering verkocht.

De Toverhazelaar is van oorsprong een Amerikaanse plant die in de 18e eeuw naar Europa is gebracht, in Amerika is het hydrolaat al 150 jaar in gebruik en kent iedereen het onder de naam Witch Hazel. De plant bloeit van januari tot maart met lichtgele tot heldergele bloemen.

Hamamelis hydrosol stimuleert de celvernieuwing van de huid en heeft een gunstig effect op de beschadigde huid. Het verstevigt de huid en verfijnt de porien. Daarnaast werkt de toverhazelaar desinfecterend en ontstekingsremmend. 

Door de adstringerende werking kan het goed helpen bij het verminderen van spataderen en aambeien.

Gebruik van hamamelis hydrolaat

Je kunt hamamelis hydrolaat prima gebruiken in de waterfase van je creme. Maar het is ook zeer goed te gebruiken als spray voor de huid bijv. na  het reinigen van de huid als gezichtstonic. Zeer geschikt voor de oudere en beschadigde huid. 

Als spray en als kompres tegen spataderen en aambeien, om wonden schoon te maken, insectenbeten/-steken, tekenbeten, enz.

Plaatselijk gebruikt als verlichting bij roodheid van de huid, zonnebrand, uitslag, jeuk, zwellingen, huidschilfers, eczeem, psoriasis.

Gebruikt als een kompres kan hamamelis hydrolaat vochtafdrijvend werken bij oedeem en enige verlichting brengen bij reumatische- en artritis pijn. 

Plaatselijk gebruikt als verlichting bij roodheid van de huid, zonnebrand, uitslag, jeuk, zwellingen, huidschilfers, eczeem, psoriasis.

Gebruikt als een kompres kan hamamelis hydrolaat vochtafdrijvend werken bij oedeem en enige verlichting brengen bij reumatische- en artritis pijn. 

Inwendig gebruik van hamamelis hydrolaat

Hamamelis wordt voornamelijk uitwendig gebruikt maar kan wel gebruikt worden als desinfecterend en verlichtend gorgeldrankje bij keelpijn.


Biologisch hamamelis hydrolaat bestellenAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!