Google


Havermout gezichtsreiniger

Deze havermout gezichtsreiniger is een combinatie van een gezichtsreiniger, een lichte peeling en masker in 1 product.

 

Als ik bij ons bij de bio winkel ben dan vind ik het altijd reuze interessant om te kijken naar de huidverzorgingsproducten die ze daar aanbieden en doe zo ook weer ideetjes op om zelf mijn producten te maken.

Een tijdje geleden kwam ik  een reinigingspoeder voor je gezicht tegen op basis van havermout. In eerste instantie was ik verbaasd want met havermout mijn gezicht reinigen is nou niet echt iets waar ik zelf op zou komen. Maar ik vond het wel een grappig idee en ik had alle ingrediënten in huis, dus ik besloot om te gaan experimenteren om het product zelf na te maken. En het resultaat mag er absoluut zijn en vandaag ga ik het recept met jullie delen.

Hier is een overzicht van de ingrediënten en hun voordeel / doel in deze gezichtsreiniger:

Haver: reinigt de huid, verzacht en hydrateert

Bentoniet of kaolin klei:  absorbeert / verwijdert gifstoffen, verzacht de huid

Amandelen - Lichte exfoliant, verzacht de huid

Gedroogde bloemen zoals roos, lavendel en calendula kan je gebruiken voor rustgevende en hydraterende eigenschappen

Lavendel etherische olie - Lavendel is de meest veelzijdige olie en perfect voor elk huidtype, met inbegrip van droge, gevoelige, acne, geïrriteerd en ontstoken, of vette huid.

Deze havermout gezichtsreiniger is geschikt voor alle huidtypes en zacht genoeg voor dagelijks gebruik.  De eenvoudige combinatie van klei, haver, en rustgevende lavendel etherische olie reinigt de huid op natuurlijke wijze, verwijdert dode huidcellen, kalmeert en verzacht.

 

Maak je eigen havermout gezichtsreiniger

Ingrediënten

15 gram havermout/havervlokken

15 gram bentoniet klei of kaolin klei ( geschikt voor de zeer gevoelige huid)

10 gram amandelmeel

1 eetlepel gedroogde bloemen naar keuze. Je kunt gebruik maken van één of een combinatie van de volgende gedroogde bloemen: rozenblaadjes, lavendel, calendula of kamille

10 druppels lavendel etherische olie

Gebruiksaanwijzing

Maal de haver, amandelmeel en de gedroogde bloemen in een koffie / kruidenmolen of blender/keukenmachine tot een fijn poeder. Meng dit mengsel in een glazen kom met de bentoniet of kaolin klei en de etherische olie.  Bij voorkeur bewaren in een glazen pot.

 

Gebruik

Neem  ongeveer ½ - 1 theelepel van havermout gezichtsreiniger  in de palm van je hand en meng dit met enkele druppels water - genoeg om er een ​​dunne pasta van te maken. Masseer hiermee je huid (vermijd echter de gevoelige huid rondom de ogen) en spoel na met water.

Voor een gezichtsmasker meng je een paar theelepels havermout gezichtsreniger met een beetje water - genoeg om er een dikke pasta van te maken. Breng op de huid aan en laat gedurende 10-15 minuten invwerken. Spoel af met warm water.

Om het masker nog verzorgender en voedender te maken kan je  het water in dit masker vervangen door pure aloe vera gel, hydrolaat of  kruidenthee!


Grondstoffen bestellen

Wil je zelf aan de slag met het maken van bodybutters, scrubs, zeep en andere producten neem dan eens een kijkje in de webshop.

Hier kan je al je grondstoffen bestellen die je nodig hebt en ook in kleinere hoeveelheden. Bij voorkeur in biologische kwaliteit.

Biologisch omdat je dan niet alleen iets goeds doet voor jezelf maar ook voor het milieu en onze toekomst. 

Daarnaast help je met elke bestelling in onze webshop ook de dieren in onze samenleving die het niet zo goed hebben. 

We hebben vele verschillende producten van etherische olie, basisolie en boters tot natuurlijke kleurstoffen en werk- en verpakkingsmateriaal.

Zodat je alles in 1 keer kunt bestellen en daardoor verzendkosten kunt besparen.

Naar de webshop gaanAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!