Google


Helichrysum etherische olie

Helichrysum etherische olie komt van de Helichrysum (Helichrysum italicum) of in goed nederlands Strobloem plant, dit is een 90 tot 100 cm. hoog groenblijvend struikje, met kleine mosterdgele bloempjes. De plant is komt oorspronlijk voor in de landen rond de Middellandse Zee en Australië 

De plant bevat maar weinig olie en het oliegehalte neemt tijdens de bloeitijd steeds verder af.

En omdat alleen de bloemhoofdjes en het bovenste deel van de plant voor distillatie gebruikt kunnen worden, is er 2000 kilo plantmateriaal nodig om 1 kilo etherische olie te maken.

Dit verklaart ook de hoge prijs van pure helichrysum etherische olie. 

Helichrysum olie heeft een krachtige kruidige geur met een zoetere honinggeur als ondertoon. De olie wordt veel gebruikt in parfum en in huidverzorging. Helichrysum beschermt de huid ook tegen de zon en kan daarom ook goed in zelfgemaakte zonnebrandolie gebruikt worden.

Helicrhryum essentiële olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; abcessen, blauwe plekken, acne, dermatitis, steenpuisten, ontstekingen, eczeem, spierletsels, verstuikingen, bloeduitstortingen, kneuzingen, herpes, neusverkoudheid, sinusitis, aderontstekingen, bacteriële infecties, griep, koorts, verkoudheid, zenuwpijn, lethargie, stress, aambeien, aanleg voor spataderen, astma, bronchitis, acne, rosacea, slijmvorming, allergische huiduitslag, mediteren, te hoge bloedsuikerspiegel, leverklachten en voor een betere doorbloeding.

contra-indicatie: niet gebruiken tijdens zwangerschap. niet gebruiken bij kinderen onder de 6 jaar. Deze olie spaarzaam gebruik bij personen die gevoelig zijn voor ketonen.

Gebruik altijd zuivere en hoogwaardige therapeutische olie om problemen te voorkomen.

Helichrysum is goed te combineren met Cypres, Cistusroos, Geranium, Kamille, Kruidnagel, Roos, Lavendel, Mimosa, Neroli, Scharlei en de meeste Citrus oliën. 

Spiritueel

Het scherpe en kruidige aroma geeft een veilig gevoel.

Helichrysum helpt emotionele blokkades op te heffen op een zeer subtiele en zachte manier, de olie is daarom ook zeer geschikt voor gebruik bij dieren. De olie helpt de gebruiker vol te houden en door te zetten.

Twee druppels Roos met één druppel Helichrysum brengen hoofd en hart bij elkaar.

Chakra: Helichrysum opent de zonnevlecht (solar plexus), bijbehorende kleur is geel.

Gebruik

Als je Helichrysum toevoegt aan een Arnicamaceraat of Schwarzkümmelolie kan je dit goed gebruiken voor de verzorging van littekens.

Door de anti-allergene werking is de olie ook nuttig bij huidproblemen zoals eczeem en psoriasis.

Een andere interessante eigenschap is het tegengaan van bloedstolsels, wat Helichrysum etherische olie zeer geschikt maakt voor de behandeling van spierletsels en verstuikingen waarbij hematomen ontstaan. De olie is zelfs in staat oude bloedstolsels op te lossen. 

  • Bloeduitstortingen, wondjes: 1 druppel Helichrysum puur of verdund aanbrengen.

  • Bloeduitstortingen: 4 druppels Helichrysum, 2 druppels Tea Tree en 2 druppels Lavendel in 1 eetlepel Jojoba olie mengen, met dit mengsel de plekken meermaals dagelijks insmeren.

  • Als slijmoplosser bij neusverkoudheid, sinusitis en bronchitis:
    voeg 4 druppels Helichrysum, 1 druppel Marjolein en 1 druppel Rozemarijn toe aan een schaaltje heet water en inhaleer 1-3x per dag.

  • Slijmoplosser bij allergische problemen/hooikoorts, vooral bij slijmvorming in de neus en niezen: 
    voeg 4 druppels Helichrysum en 2 druppels Roomse Kamille toe aan een schaaltje heet water en inhaleer.

Helichrysum olie bestellen


Wil je meer weten over aromatherapie en etherische olie lees dan ook:

aromatherapie

etherische olie A-Z

gebruik van etherische olie

frequentie van etherische olie

etherische olie's en chakra's

aromatherapie inhalators

extractie methoden 

hydrolaten

fototoxiteit van etherische olie

biologische etherische olie kopen
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!