Google


Intiem waslotion recept

Dit intiem waslotion recept is ph neutraal en zacht voor de intieme verzorging.Je ziet ze steeds vaker in de schappen bij de drogist en apotheek:
intieme verzorgingsproducten.

Een intiem waslotion is een soort ph neutrale vloeibare zeep om je intieme plekjes schoon te maken en een producten dat kleine probleempjes aanpakt zoals irritatie en jeuk.

Naar mijn mening hoef je niet elke dag een intiem waslotion te gebruiken maar soms is het wel fijn om even extra te kunnen reinigen (bijvoorbeeld tijdens of na je menstruatie).

De meeste waslotions die je bij de drogist kunt vinden zitten vol met chemische ingrediënten alhoewel er ook een aantal bio/natuurlijke merken zijn die wel goede producten verkopen.

Maar het is net zo leuk en makkelijk om de intiem waslotion zelf te maken.

Het is simpel, puur en zeer effectief!


Wat heb je nodig voor je intiem waslotion recept

Hamamelis hydrolaat

Dit is het destilleerwater van de bladeren van de toverhazelaar. Hamamelis hydrolaat stimuleert de celvernieuwing van de huid en heeft een gunstig effect op de beschadigde huid.

Het verstevigt de huid en verfijnt de porien. Daarnaast werkt de toverhazelaar desinfecterend en ontstekingsremmend.   

 

Rozen hydrolaat

Rozenhydrolaat heeft een brede toepassing en is geschikt voor elk huidtype.

Het hydrolaat wordt gewaardeerd om haar samentrekkende, tonifiërende, celvernieuwende en verzachtende werking. Rozenhydrolaat is uiterst werkzaam bij ontstekingen en ook een goede reiniger.  Daarnaast helpt het je huid de goede PH waarde te behouden.


Kokos vloeibare zeep basis

Deze vloeibare schuimbasis is neutraal van geur , bevat een zeer milde kokostenside, reinigt zacht en natuurlijk en is zeer geschikt voor de gevoelige huid.

(Kokos vloeibare zeepbasis kan je kopen in de webshop maar je kan eventueel ook neutrale vloeibare castille zeep gebruiken)


Amandel olie (zoet)

Amandelolie vernieuwt de huid, stimuleert de stofwisseling en bevordert de verrijking van weefsels met zuurstof. De olie heeft een enorme dieptewerking

Tevens is zoete amandelolie rijk aan oliezuur en Omega 6, en vitamine A, B1, B2 en B6. Het helpt tegen een jeukende huid, eczeem en psoriasis en helpt ontstekingen te remmen. Ook geschikt voor de gevoelige huid.


Intiem waslotion recept


50 ml. Hamamelis Hydrolaat

50 ml. Rozen Hydrolaat

2 theelepels kokos vloeibare zeepbasis (of vloeibare castillezeep)

2 theelepels zoete amandelolie

Optioneel kan je nog 4 druppels lavendel etherische olie toevoegen.

1 schuim zeep dispenser (foaming dispenser) van minimaal 100 ml.

Schuim zeep dispensers vind je soms bij de Action of Xenos of je kan een lege schuim zeep dispenser nemen van een vloeibare zeep die je bij de drogist hebt gekocht.  


Gebruiksaanwijzing


Doe alle ingrediënten in de zeep dispenser en even goed schudden. Dan is je intiem wasgel recept klaar voor gebruik.

Door de speciale schuim dispenser komt de wasgel als een fijn schuim in je hand en kan je het heel makkelijk gebruiken.

Je kan deze waslotion ook als lichaams- en handzeep gebruiken.


Alle ingrediënten voor dit intiem waslotion recept kan je in de Aromatherapie Info Webshop vinden.Ook interessant:

Hydrolaten

Frisse voetpoeder

Bodyspray

Een overzicht van alle receptenAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!