Google


Kamille lavendel gezichtscreme 

Maak zelf je verzorgende kamille lavendel gezichtscreme.

Zonder schadelijke ingrediënten en puur natuur.  


Regelmatig krijg ik verzoeken voor een recept voor een natuurlijke gezichtscrème. Na veel experimenteren heb ik hier eindelijk het eerste recept voor een heerlijke verzorgende gezichtscrème.

Zelf crème maken vergt wel een beetje oefening. Ik heb ook een aantal potjes crème moeten maken voordat ik het juiste recept had waar ik tevreden mee was voor mijn gezicht. (De andere potjes crème, die eigenlijk allemaal te dik en te vet waren naar mijn zin, zijn opgegaan als handcrème waar mijn handen me erg dankbaar voor waren).

Een goede gezichtscrème is een combinatie van water (of een thee of hydrolaat) en olie.

En zoals bekend is het niet makkelijk om water en olie te mengen. Hiervoor heb je een emulgator nodig. Er zijn verschillende soorten emulgatoren. In dit recept is stearinezuur de emulgator.


Benodigdheden voor je kamille lavendel gezichtscreme:

 • 115 gram kamille thee
 • 70 gram zoete amandel olie
 • 15 gram jojoba olie
 • 55 gram shea boter
  (of mango boter)
 • 2 eetlepels stearine zuur
 • 2 druppels vitamine E olie
 • 8 druppels lavendel eo
 • Digitale weegschaal
 • Glazen mengbeker
 • Kom of schaal 
 • Elektrische mixer

Gebruiksaanwijzing

Zet eerst een kan sterke kamille thee (van theezakjes of gedroogde kamillebloemen) en laat dit afkoelen tot lichaamstemperatuur.

Ondertussen smelt je de shea boter samen met het stearinezuur, amandelolie  en jojobaolie au bain marie (het makkelijkste is om een glazen maatbeker in een pan heet water te zetten) totdat het geheel vloeibaar is. Goed roeren totdat ook alle stearinebolletjes gesmolten zijn. Haal dan de maatbeker uit de pan en laat het geheel afkoelen tot lichaamstemperatuur en voeg dan de vitamine E olie toe.

Zet een kom op de weegschaal en weeg 115 gram kamille thee af. (als je losse bloemetjes hebt gebruikt eerst even door de zeef halen)

Neem nu een mixer, zet hem aan op de laagste stand en terwijl je de thee klopt met de mixer laat je langzaam het oliemengsel in de thee druppelen. Let goed op dat de olie en het water goed mengen. Als het niet goed mengt stop dan even met de olie toevoegen totdat het geheel weer een egale massa is en ga dan verder met olie toevoegen. Als de massa wat dikker wordt dan kan je de mixer op een hogere stand zetten. Klop het geheel 15 minuten totdat je een mooie, dikke creme hebt en voeg dan je etherische olie toe. Nog even goed mengen en schep dan je creme in schone, gesteriliseerde (met kokend water omgespoelde) glazen potjes.

 

Bewaar je kamille lavendel gezichtscreme op een koele donkere plaats.

Omdat de crème geen conserveringsmiddelen bevat is het het beste om deze binnen 2-3 maanden op te maken.

 

Ik heb altijd 1 klein potje in de badkamer staan en de rest bewaar ik in de koelkast.

Het is ook aan te bevelen om de crème met een spateltje uit de pot te halen om te voorkomen dat de kamille lavendel gezichtscreme sneller bederft doordat er bacteriën in komen.


Grondstoffen bestellen

Wil je zelf aan de slag met het maken van bodybutters, scrubs, zeep en andere producten neem dan eens een kijkje in de webshop.

Hier kan je al je grondstoffen bestellen die je nodig hebt en ook in kleinere hoeveelheden. Bij voorkeur in biologische kwaliteit.

Biologisch omdat je dan niet alleen iets goeds doet voor jezelf maar ook voor het milieu en onze toekomst. 

Daarnaast help je met elke bestelling in onze webshop ook de dieren in onze samenleving die het niet zo goed hebben. 

We hebben vele verschillende producten van etherische olie, basisolie en boters tot natuurlijke kleurstoffen en werk- en verpakkingsmateriaal.

Zodat je alles in 1 keer kunt bestellen en daardoor verzendkosten kunt besparen.

Naar de webshop gaan

Ook interessant:

jojoba lavendel gezichtsserum

kamille face wash

calendula zalf

citrus lavendel creme parfum
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!