Google


Lactalbumine concentraat, een superfood?

Eiwit (proteïne) heb je als mens keihard nodig.

Lactalbumine concentraat is een bijzonder eiwit en een echt superfood voor betere weerstand, meer energie, een slank figuur en een goede spierwerking. Lees hier waarom:

Koolhydraten leveren  de energie,  zonder vetten komen er geen hormonen vrij. Maar zonder eiwitten zal het spierweefsel nooit kunnen herstellen, laat staan spiermassa opbouwen.

Eiwitten worden daarom vaak de “building blocks of muscle”  genoemd, oftewel: de bouwstoffen voor de spieren.

Echter bij een bewust voedingspatroon is het verstandig om minder vlees en vis te consumeren en waar haal je dan je eiwit vandaan? Eet je helemaal geen vlees dan moet je je  proteïne uit andere bronnen halen. 

In dit artikel ontdek je het belang van de juiste eiwitten en aminozuren voor je gezondheid en de voordelen van lactalbumine concentraat.

Niet alle eiwitten zijn gelijk. Om te beginnen is er een verschil tussen dierlijke en plantaardige eiwitten.

Dierlijke eiwitten komen voor in melkproducten, vleesproducten, vis en ei.

Plantaardige eiwitten zitten in brood, sojabonen, aardappelen, peulvruchten en graanproducten.

 

Ook verschillen dierlijke en plantaardige eiwitten van elkaar in hoeverre ze gebruikt kunnen worden door het lichaam. In onze spijsvertering worden eiwitten afgebroken tot kortere eiwit ketens en deze worden getransporteerd naar de lever en geabsorbeerd door het lichaam, daar worden de eiwitten verder afgebroken tot aminozuren.

Het belangrijkste verschil tussen dierlijke en plantaardige eiwitten zit in hun aminozurenpatroon. De aanwezigheid van essentiële aminozuren bepaalt de kwaliteit van het eiwit.

Er zijn 22 aminozuren waarvan 8 essentieel. De essentiële aminozuren kan het lichaam niet zelf aanmaken.

Deze aminozuren zijn: leucine, valine, isoleucine, threonine  methioninen, lysine, fenylalanine en tryptofaan.

Belangrijk is dat alle essentiële aminozuren tegelijk en in de juiste verhouding in ons voedsel aanwezig zijn want anders daalt de eiwitbenutting tot het niveau van het aminozuur dat in de kleinste hoeveelheid aanwezig is.

Eiwitten met een hoog gehalte aan essentiële aminozuren hebben een hoge biologische waarde. Over het algemeen hebben dierlijke eiwitten een hogere biologische waarde  dan plantaardige eiwitten. Een plantaardig eiwit met een zeer hoog gehalte aan essentiële aminozuren is de gojibes

De biologische waarde van een eiwit geeft weer aan hoe sterk het aminozurenpatroon van een eiwit lijkt op het patroon van een eiwit in ons lichaam.

Toen dit systeem werd ontwikkeld, werd aan eieren de hoogste biologische waarde toegekend.

Eieren kregen een biologische waarde van 100, omdat hun aminozurenspectrum het meeste leek op ons eigen eiwit. 

Later werd een biologisch nog hoogwaardiger eiwit ontdekt, toen wei van melk werd geïsoleerd.

Wei eiwit bleek een nog hogere biologische waarde te hebben.

En daar komt ons superfood lactalbumince concentraat om de hoek kijken.

Lactalbumine concentraat wordt door ultrafiltratie uit de wei van de melk gefiltreerd en heeft een biologische waarde van 104. Dit lactalbumine concentraat  is dus een zeer hoge kwaliteit eiwit dat heel veel lijkt op onze lichaamseigen eiwitten en daarom heel goed opneembaar is door ons lichaam. 

Dit betekent ook dat je er energie van krijgt. Want alles wat min of meer lichaamsvreemd is (chemische E nummers bijvoorbeeld) kost je lichaam heel veel energie om om te zetten in iets dat bruikbaar voor je is. Energie die we natuurlijk liever voor iets anders gebruiken.

Doordat lactose en caseïne geheel uit het product gefiltreerd zijn is lactalbumine concentraat ook geschikt voor mensen met een melkallergie of lactosintolerantie.               

Door de hoge biologische waarde  blijft de spiermassa optimaal intact en kan zich ook weer opbouwen door het gebruik van lactalbumine concentraat.

Omdat ons lichaam voor een zeer groot gedeelte uit spiermassa bestaat, waarvan ons hart wel een hele belangrijke spier is, is het van het grootste belang om die spiermassa goed te verzorgen. Een tekort aan de juiste eiwitten (met het optimale aminozurenprofiel)  kan op korte termijn al leiden tot afbraak van spierweefsel, vooral als je lichaam meer energie nodig heeft dan er binnenkomt.

Eiwitten heb je ook nodig om hormonen te kunnen vormen, als bouwstof voor je lichaam en het werkt als enzym voor verschillende processen in je lijf.

Daarnaast helpt lactalbumine concentraat je lichaam bij de aanmaak van gluthation, een belangrijke bouwstof voor ons immuunsysteem en onze weerstand.

Lactalbumineconcentraat kan je goed verwerken in smoothies samen met andere superfoods en is niet alleen goed voor je gezondheid maar helpt je ook op een gezonde manier gewicht te verliezen en je figuur te verbeteren


Lactalbumine is terecht een superfood.

 Dit zou je ook kunnen interesseren:

Prebiotica en een gezonde darmwerking

Superfoods

VIANESSE

HomeAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!