Google


Lavendel cremespoeling 

Deze neutrale heerlijke geurende lavendel cremespoeling is op basis van lavendel hydrolaat en etherische olie en geschikt voor alle haartypes. Deze cremespoeling past perfect bij de lavendel shampoo


Waarom zelf cremespoeling maken?

In gewone shampoo en cremespoeling zitten een heleboel chemicaliën. Deze smeer je in je haar en komen op je hoofdhuid. En een chemische cremespoeling maakt je haar glad met siliconen, niet echt gezond!

En sommige schadelijke stoffen die in een cremespoeling zitten kunnen de huid uitdrogen, poriën verstoppen, de celgroei verminderen of allergische reacties veroorzaken.

Kijk maar eens hier.

Wanneer je je eigen shampoo en cremespoeling maakt, kun je zelf bepalen wat je gebruikt en weet je 100% zeker wat erin zit.


Wat heb je nodig voor je lavendel cremespoeling

 • 3 gram emulsan

 • 2 gram fluidlecithine super

 • 4 gram avocado olie

 • 4 gram jojoba olie

 • 1 mespuntje guarpitmeel

 • 80 gram lavendelhydrolaat 

 • als je geen lavendelhydrolaat hebt kan je ook een thee trekken van gedroogde lavendelbloemen en dan 80 gram van deze lavendelthee gebruiken.

 • 10 druppels lavendel etherische olie 

 • 10 druppels rokonsal

 • 4 druppels melkzuur 

 • Lege shampoofles of flesje van minimaal 100 ml. 

Gebruiksaanwijzing:

Doe de emulsan samen met de avocado olie, jojobaolie en de fluidlecithine super in een glazen potje of maatbeker (dit laatste werkt het makkelijkste) en zet deze in een pan met een bodem warm water op laag vuur en laat de emulsan smelten in de olie, verwarm het geheel tot 70 graden en los dan de guarpitmeel op in het oliemengsel. Goed roeren. 

Neem een tweede glazen potje of maatbeker en doe hierin het lavendelhydrolaat en verwarm dit ook tot 70 graden.  Of als je lavendelthee hebt gemaakt laat dit dan afkoelen tot 70 graden. 

Schenk dan onder constant roeren heel langzaam het lavendel hydrolaat (of de lavendelthee) bij het oliemengsel, blijf nu roeren totdat het mengsel afgekoeld is tot 38 graden, dit kan even duren maar het is belangrijk om goed te blijven roeren zodat de olie en het hydrolaat zich kunnen mengen tot een mooie creme.

Als het geheel 38 graden is voeg dan de etherische olie toe. Even goed roeren en voeg dan nog de rokonsal en het melkzuur toe. Nog even goed roeren en dan kan je de cremespoeling in een mooie fles of flacon gieten. 

Deze lavendel cremespoeling is neutraal en geschikt voor alle haartypes

In princinpe heb je maar heel weinig nodig van deze cremespoeling. Begin met een klein beetje, je kunt altijd nog wat meer toevoegen. 

Als je je haar altijd gewassen hebt met normale shampoo en cremespoeling uit de winkel dan moet je wellicht wel even wennen aan deze producten.  Omdat er geen siliconen en andere chemische glad- en zachtmakers in zitten voelt je haar in het begin anders (een beetje stroever) aan en het kan wat eerder weer vet aanvoelen. 

Maar na een paar keer gebruik zal je zien dat je haar er veel beter uit gaat zien en de heerlijke geur van de lavendel is fantastisch onder de douche.

En deze lavendel cremespoeling is zo zacht, die kan je net als de lavendel shampoo rustig iedere dag gebruiken.


Alle ingrediënten voor je cremespoeling (incl. mooie flessen) kan je ook bestellen in de Aromatherapie Info Webshop

 

TIP: voor een meer frisse geur en verkoelende werking kan je in plaats van 10 druppels lavendel etherische olie ook een combinatie van maken 5 druppels lavendel etherische olie en 5 druppels pepermunt etherische olie

Nog meer recepten voor je haar:

zelf kokos shampoo maken

droogshampoo/volumepoeder

haargel

citrus lavendel haarspray

citroen kruiden haarspoeling

haarmasker

beachwaves haarspray

lavendel shampoo

lavendel cremespoeling

solid shampoo barAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!