Google


Lavendel shampoo 

Deze neutrale heerlijke geurende lavendel shampoo is op basis van lavendel hydrolaat en etherische olie en geschikt voor alle haartypes. 


Waarom zelf shampoo maken?

In gewone shampoos zitten een heleboel chemicaliën. Deze smeer je in je haar en komen op je hoofdhuid.

Enkele schadelijke stoffen die in shampoos zitten zoals glycol, petroleum derivaten, propyleenglycol, siliconen en sodium lauryl sulfate kunnen de huid uitdrogen, poriën verstoppen, de celgroei verminderen of allergische reacties veroorzaken.

Kijk maar eens hier.

Wanneer je je eigen shampoo maakt, kun je zelf bepalen wat je gebruikt en weet je 100% zeker wat erin zit.


Wat heb je nodig voor je lavendel shampoo

  • als je geen lavendelhydrolaat hebt kan je ook een thee trekken van gedroogde lavendelbloemen en dan 130 gram van deze lavendelthee gebruiken.

  • 60 gram betaine plantaardig

  • 20 druppels lavendel etherische olie 

  • 10 druppels rokonsal

  • 4 druppels melkzuur 

  • Lege shampoofles of flesje van minimaal 150 ml. 

Gebruiksaanwijzing:

Doe de alcohol in een glazen potje of maatbeker (dit laatste werkt het makkelijkste) en los hierin de xanthaangum transparant op door goed te roeren en voeg dan de lavendel etherische olie hier aan toe. Weer goed roeren.

Schenk dan onder constant roeren het lavendel hydrolaat en het water (of de lavendelthee) bij het alcoholmengsel en vervolgens de betaine. Alles goed vermengen. Voeg dan nog de rokonsal en het melkzuur toe. Nog even goed roeren en dan kan je de shampoo in een mooie fles gieten. 

Per wasbeurt heb je ongeveer 1 theelepel nodig, afhankelijk van de lengte van je haar.

Deze shampoo is neutraal en geschikt voor alle haartypes

In princinpe heb je maar heel weinig nodig van deze shampoo. 

Als je je haar altijd gewassen hebt met normale shampoo  uit de winkel dan moet je wellicht wel even wennen aan deze shampoo omdat er geen siliconen en andere chemische glad- en zachtmakers in zitten voelt je haar in het begin anders (een beetje stroever) aan en het kan wat eerder weer vet aanvoelen. 

Maar na een paar keer gebruik zal je zien dat je haar er veel beter uit gaat zien en de heerlijke geur van de lavendel is fantastisch onder de douche.

En deze shampoo is zo zacht, die kan je rustig iedere dag gebruiken.


Alle ingrediënten voor je shampoo (incl. mooie flessen) kan je ook bestellen in de Aromatherapie Info Webshop

 

Nog meer recepten voor je haar:

zelf kokos shampoo maken

droogshampoo/volumepoeder

haargel

citrus lavendel haarspray

citroen kruiden haarspoeling

haarmasker

beachwaves haarspray

lavendel shampoo

lavendel cremespoeling

solid shampoo barAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!