Google


Lijnzaad Haargel

Een makkelijk recept voor lijnzaad haargel.

Natuurlijke haarverzorging houdt natuurlijk niet op bij shampoo en conditioner.

Je wilt je haar ook kunnen stylen met natuurlijke stylingproducten maar helaas zitten ook in de meeste stylingproducten veel ingrediënten die niet echt goed zijn voor je haar.

Daarom hier een makkelijk en goed recept voor haargel.

Recept

1 deel lijnzaad (het hele zaad dus geen gebroken lijnzaad, is te koop bij reformwinkels en de Tuinen) op 8 delen water.

Ik gebruik meestal 25 gram lijnzaad en 200 ml water, omdat de gel niet zo lang houdbaar is en ik niet zo heel vaak gel gebruik maar je kunt natuurlijk ook 50 gram lijnzaad met 400 ml. water gebruiken.

 

De zaden moeten op laag vuur koken in het water tot er een wittig schuim aan de oppervlakte wordt gevormd. De gel is dan klaar.

Neem een leeg potje en een fijne zeef of  span over de opening een kousevoetje om de gel van de overgebleven zaden te scheiden. Je wilt natuurlijk geen zaadjes in je gel!  

Schenk beetje bij beetje de gel in het potje. Als alle gel in het potje zit, kun je bijv. een druppel vitamine E of een theelepel jojoba olie toevoegen.  Dit verlengt de houdbaarheid van de gel  en geeft extra voeding aan je haar. Je kan ook nog een paar druppeltjes etherische olie toevoegen.

Bijv. cederhout of lavendel die zijn heel goed voor je haar en hoofdhuid.

Deze lijnzaad haargel is ongeveer twee weken houdbaar in de koelkast!!

Bij het maken van deze lijnzaad-gel zijn er wel twee dingen belangrijk: niet te veel zaad op te weinig water gebruiken, en de gel niet te lang laten doorkoken.

Anders wordt de gel te dik en krijg je last van witte resten in je haar als de gel opdroogt. 

Als je de consistentie van de gel eenmaal on de knie hebt, zul je geen last hebben van witte resten.

Kijk hier voor nog meer haar en huid recepten

Home
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!