Google


Limoen gember gezichtstonic

Deze verfrissende limoen gember gezichtstonic maak je zelf met verse producten uit je koelkast. Limoen, gember en pepermunt. Het is niet moeilijk en deze tonic zorgt er 's ochtends voor dat je huid op een frisse n zachte manier gewekt wordt. 's Avonds laat de heerlijke geur de stress van de dag verdwijnen en zorgt voor instant ontspanning voor je huid. 

De verfrissende limoen gember gezichtstonic werkt op 3 niveau's.

Pepermunt is niet alleen verkoelend en verfrissend maar is ook zeer effectief bij een vette huid en grove poriën. Limoen verzorgt de huid met vitamine C en kalium en gember werkt vitaliserend en bevordert de doorbloeding. 


Wat heb je nodig voor je limoen gember gezichtstonic

  • 100 ml. water
  • 1 stukje verse gember (ongeveer 4 cm. lang)
  • 1 hand met verse pepermuntblaadjes
  • 1 eetlepel limoensap
  • 10 druppels Litsea Cubeba etherische olie 
  • 10 ml. weingeist biologische alcohol of 10 druppels Rokonsal ter consververing.
  • glazen flesjes

Eventueel kan je de weingeist of rokonsal ook vervangen door een pepermunt tinctuur. Als je de alcohol of rokonsal weglaat is de houdbaarheid maximaal 2 weken en moet je de tonic in de koelkast bewaren. Met conservering blijft de tonic 4 weken goed.

Mijn advies is om de tonic in 2 donkere glasflesjes van 50 ml. te doen. 1 flesje zet je voor gebruik in de badkamer en de andere kan je dan in de koelkast bewaren. Breng het water aan de kook. schil de gember en snijd in dunne plakjes. Doe dit samen met de pepermunt in het kokende water en laat het geheel nu 2 minuten doorkoken. Haal het pannetje dan van het vuur en laat het geheel nog 10 minuten trekken. Dan het limoensap toevoegen en het geheel laten afkoelen. 

Giet het afgekoelde mengsel door een zeef in een glazen maatbeker of kom en voeg dan de litsea cubeba etherische olie toe (je kunt deze eventueel ook vervangen door limoen, gember, groene munt of mandarijn groen etherische olie maar met litsea cubeba krijg je echt een lekkere frisse geur). Daarna eventueel de conservering naar keuze (weingeist alcohol, tinctuur of rokonsal) toevoegen en in flesjes vullen.

Je limoen gember gezichtstonic is nu klaar voor gebruik.  Voor gebruik even schudden en dan met een paar druppeltjes op een wattenschijfje je huid 's ochtends en 's avonds na het reinigen en voor de verzorging hiermee verfrissen. 


Extra tip: deze tonic is ook heerlijk verfrissend als spray voor lichaam en gezicht tijdens warme dagen. Hiervoor doe je de tonic in een sprayflacon. 


Glazen flesjes, etherische olie, rokonsal en weingeist vind je ook in onze webshopAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!